dijous, 26 d’abril del 2018

Dur revés del Consell de Garanties a la investidura de Puigdemont a distància



PARLAMENT







Marta Lasalas
Foto: acn
Barcelona. Dijous, 26 d'abril de 2018
















Més obstacles a la investidura de Carles Puigdemont. Poc després que el TC hagi anunciat que admetia a tràmit la impugnació de la seva investidura, el Consell de Garanties Estatutàries ha fet públic un dictamen que carrega contra la reforma de la llei de Presidència que ha de fer possible la investidura a distància. El dictamen, que ha estat adoptat per unanimitat, no només rebutja bona part del contingut de la reforma sinó també el tràmit parlamentari utilitzat, per lectura única. Això no obstant, la decisió del Consell de Garanties no és vinculant i el president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat ja per als dies 3 i 4 de maig el ple en què s'inclou aquest punt.



Segons el dictamen, la proposició de llei no compleix, ni per la naturalesa ni per la complexitat, els requisits per poder ser tramitada i aprovada pel procediment de lectura única. A més, recorda que aquesta via no es pot utilitzar a l’hora de
modificar aspectes substancials de les lleis de desenvolupament bàsic de l’Estatut.



El Consell considera que amb la reforma d’aquesta llei es vol regular una matèria, com és el procediment d’investidura del president de la Generalitat, que està reservada al Reglament del Parlament, per la qual cosa es vulnera l’Estatut.



Pel que fa al contingut de l’article que obre la porta a la investidura a distància, adverteix que vulnera l’Estatut i la Constitució. Per contra, no considera contrari a l'Estatut la possibilitat d’adoptar acords de govern i participar en sessions de l’executiu a distància però recomana una reformulació de la proposta per esclarir el quòrum necessari per a la vàlida constitució de les sessions del Govern telemàtiques.














Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/consell-garanties-estatutaries-investidura-puigdemont-distancia_262446_102.html