dimecres, 28 de març del 2018

La policia espanyola deté ara l’historiador Josep Lluís Alay, que acompanyava Puigdemont a Alemanya



PAÍS -PRINCIPAT







Segons que ha pogut saber VilaWeb, està detingut a la Verneda.
















Per: Redacció 

28.03.2018  20:41





La policia nacional espanyola ha detingut l’historiador i professor de la Universitat de Barcelona Josep Lluís Alay, que acompanyava diumenge Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya, prop de la frontera amb Dinamarca. Aquesta tarda també han detingut els dos mossos que viatjaven en el cotxe i que s’encarregaven de la seguretat del president. Segons que ha pogut saber VilaWeb, està detingut a la Verneda.



La Comissaria General d’Informació de la policia espanyola va obrir una investigació als dos mossos, Josep Lluís Alay i Jaume Matamala, el quart acompanyant de Puigdemont, per a enviar un informe a la Fiscalia i determinar tots ells havien comès alguna conducta delictiva. Tots ells s’encarregaven de transportar Puigdemont des de Hèlsinki fins a Waterloo, a Bèlgica, però el cotxe en el qual viatjaven va ser interceptat a Alemanya, trenta quilòmetres després de travessar la frontera amb Dinamarca.



Alay, de fet, ha estat aquesta tarda al Parlament de Catalunya per a presenciar en directe el ple d’avui. Així ho ha fet saber la diputada Laura Borràs en aquest piulet:














I ell l’ha respost així:
















Enllaç notícia :