dimarts, 6 de març del 2018

El ple d'investidura serà el 12 de març



NOVA LEGISLATURA







Alba Solé
Barcelona. Dimarts, 6 de març de 2018



















El ple d'investidura serà el dilluns 12 de març. Així ho indica l'escrit que ha presentat l'advocat de Jordi Sànchez, Jordi Pina, perquè tant el Tribunal Suprem com el Tribunal Constitucional el deixin sortir per assistir al ple d'investidura i pugui ser proclamat president de la Generalitat. 














El president Roger Torrent ha signat la convocatòria oficial aquest dimarts al matí i ha afegit que es farà a les 10 h de dilluns vinent.



L'escrit de la defensa de Sànchez que ha revelat la data diu: "Amb el ple d'investidura previst pel 12 de març de 2018 se sol·licita que, tal com ha passat amb altres procediments previs també relacionats amb el Parlament de
Catalunya, es resolgui aquesta petició tan aviat com sigui possible i, en tot cas, amb anterioritat a la data citada". (Es pot llegir a la pàgina 4 del primer document i a la 18 del segon).



Dilluns el president del Parlament va proposar oficialment el diputat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, com a nou candidat a la presidència de la Generalitat, després que Carles Puigdemont s'apartés "provisionalment". La decisió la va prendre després de reunir-se amb el conjunt de líders parlamentaris i tenir el suport de Junts per Catalunya i ERC, encara que no de la CUP. Els cupaires no preveuen, per ara, votar a favor de la seva investidura, de manera que Sànchez no tindria prou suports per ser investit. De tota manera, JxCat i ERC esperen convèncer la CUP abans del ple.



Per ser investit en primera votació, el candidat necessita el suport de la majoria absoluta de la Cambra, és a dir, un mínim de 68 diputats. Si l'assoleix, serà investit i el programa de govern serà aprovat per la Cambra. En cas contrari, si el candidat no aconsegueix aquesta majoria es podrà sotmetre a un segon debat i una segona votació dos dies després, en què n'hi hauria prou amb la majoria simple, més vots a favor que en contra.



La solució de presentar Jordi Sànchez la va donar el mateix president Puigdemont en veure que la seva investidura continuava bloquejada. Carles Puigdemont va comunicar a Torrent que, de "manera provisional", no presentés la seva candidatura a ser investit president de la Generalitat i va assenyalar Sànchez per ocupar aquesta responsabilitat.


















Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/ple-investidura-12-marc_245457_102.html