dilluns, 22 de gener del 2018

L'expresident del TC suspèn amb un zero l'examen del Tribunal d'Estrasburg



JUSTÍCIA







El Nacional
Foto: EFE
Barcelona. Diumenge, 21 de gener de 2018
















L'expresident del Tribunal Constitucional Francisco Pérez de los Cobos es va postular el 12 de gener passat per magistrat del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), a proposta del govern espanyol. I, segons informa el mitjà especialitzat Confilegal, va rebre zero vots (dels deu en joc) de la Comissió de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa. El motiu: no saber ni anglès ni francès parlat, un requisit imprescindible per formar part d'aquest tribunal.



Pérez de los Cobos va passar una entrevista oral el 12 de gener a París amb 10 components d'aquesta comissió, juntament amb els altres dos candidats del govern espanyol. Aquests són José Martín y Pérez de Nanclares, director de l'Assessoria Jurídica Internacional del Ministeri d'Exteriors, i María Elósegui, catedràtica de Filosofia del Dret a la Universitat de Saragossa. Van rebre set i cinc vots, respectivament.



Sempre segons Confilegal, quan va començar l'entrevista oral en anglès i francès, Pérez de los Cobos va respondre: "Poden preguntar-me en espanyol?". Fonts del seu entorn assenyalen que "es va sorprendre" perquè esperava que fos en
castellà. Un mes abans, els tres candidats havien estat sotmesos a una entrevista prèvia al Ministeri d'Exteriors. Allà ja van comprovar que l'expresident del TC no tenia el nivell d'anglès o francès necessari.



L'escollit per la comissió ha estat Martín y Pérez de Nanclares, que parla tots dos idiomes. El ple de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa està previst per a dimarts vinent. El Govern espanyol està davant una complexa dicotomia: forçar els seus aliats polítics perquè votin Pérez de los Cobos o deixar via lliure a Martín y Pérez de Nanclacres.



Si l'escollit fos Pérez de los Cobos, necessitaria anar acompanyat d'un traductor, un fet inèdit al TEDH. Ell havia assegurat que tenia el nivell d'anglès i francès requerit.







Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/expresident-tc-perez-cobos-tribunal-estrasburg_231273_102.html


 --------------------------------------------------------------------------------------------------

L'expresident del TC que no sabia anglès va inflar el currículum.




JUSTÍCIA







Alba Solé
Barcelona. Diumenge, 21 de gener de 2018

















L'expresident del Tribunal Constitucional Francisco Pérez de los Cobos va inflar el seu currículum quan es va postular, el 12 de gener passat, per ser magistrat del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). 








 




Com es pot observar, el seu currículum indica que té un bon nivell d'anglès i un molt bon nivell de francès, una informació que s'ha demostrat que no és certa ja que aquestes són les dues llengües que l'han fet suspendre l'examen per ser magistrat. Segons informa el mitjà especialitzat Confilegal, va rebre zero vots (dels deu en joc) de la Comissió de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa per no saber ni anglès ni francès, requisits imprescindibles per formar part del tribunal.








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/expresident-tc-inflar-curriculum_231411_102.html