dimarts, 30 de gener del 2018

Els diputats de JxCat i la CUP seran a l'hemicicle a les 3 de la tarda tot i l'ajornament del ple d'investidura



INVESTIDURA







La formació que lidera Puigdemont considera que la sessió es manté convocada perquè Torrent no l'ha desconvocat.








Redacció















Els diputats de JxCat i la CUP seran al saló de plens del Parlament a les 15 hores tot i l'ajornament de la sessió d'investidura. Així ho han explicat fonts de la candidatura que lidera Carles Puigdemont, que considera que el ple es manté convocat formalment perquè el president de la cambra, Roger Torrent, no l'ha desconvocat ni suspès pas.



Fonts de JxCat afegeixen que jurídicament la sessió continua en peu i que, per tant, els diputats de la formació de Puigdemont tenen la intenció d'entrar a l'hemicicle. Al seu torn, el diputat de la CUP Carles Riera ha confirmat en roda de premsa als faristols del Parlament que els quatre membres anticapitalistes també s'asseuran als seus escons.



JxCat i ERC han topat en les últimes hores per l'anunci que el president del Parlament, Roger Torrent, ha fet pocs minuts després de les 10 hores: ajornar el
ple d'investidura de Puigdemont per tal d'assegurar que es pugui sotmetre a un debat amb "totes les garanties". JxCat ha lamentat que la decisió de Torrent no ha estat "consultada ni comunicada prèviament" als representants de la seva coalició electoral.






Mentre que segons fonts pròximes al president del Parlament, Torrent ha trucat repetidament a Puigdemont sense obtenir resposta. Des de l'entorn del candidat a la presidència de la Generalitat han afirmat que Puigdemont té trucades perdudes registrades en el seu telèfon mòbil però que té per costum no respondre les que no coneix. A més, afegeixen que des d'ERC saben perfectament com localitzar-lo.




A banda del conflicte comunicatiu, JxCat defensa que es donen les "condicions polítiques" per celebrar aquest mateix dimarts el ple d'investidura que inicialment estava previst per les 15 hores. Torrent s'ha limitat a dir que es farà quan hi hagi garanties i quan el Tribunal Constitucional (TC) resolgui les al·legacions.









Enllaç notícia :