divendres, 17 de novembre del 2017

​Rajoy es reuneix amb el primer ministre belga hores abans de la declaració de Puigdemont



PROCÉS CATALÀ







Ha estat en una trobada bilateral durant la cimera de líders europeus que se celebra a Suècia.








| 17/11/2017 a les 11:01h



Rajoy i el primer ministre belga, Charles Michel | EP




El president espanyol, Mariano Rajoy, i el primer ministre belga, Charles Michel, s'han reunit aquest divendres al matí durant vint minuts a Göteborg en una trobada bilateral durant la cimera de líders europeus que se celebra a Suècia. 




Segons fonts diplomàtiques espanyoles, els dos mandataris han parlat de les candidatures per acollir l'Agència Europea del Medicament i l'Autoritat Bancària Europea, que s'han de decidir dilluns, sobre l'Europol i el futur d'Europa. "No han parlat de Catalunya", han insistit aquestes mateixes fonts. 



La reunió s'ha produït hores abans de la compareixença del president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig davant del jutge belga que ha de decidir sobre la seva extradició. La defensa de Puigdemont, integrada pel lletrat belga Paul Bekaert -expert en processos d'extradició- i per l'advocat Jaume Alonso Cuevillas, ha treballat al llarg de les
últimes hores la línia argumental que s'exposarà davant del jutge.





L'estratègia és explicar que els membres del Govern a l'exili estan "perseguits" per les seves idees polítiques. "Espanya no aclareix en cap cas quines accions han dut a terme els nostres clients que puguin situar-se sota aquests delictes [sedició i rebel·lió]", deia aquesta setmana en una entrevista a un diari flamenc un lletrat que col·labora amb els dirigents catalans. Tots ells van quedar en llibertat el 5 de novembre tot i l'ordre europea de detenció -enviada per l'Audiència Nacional espanyola- que pesa sobre seu.








Enllaç notícia :