divendres, 17 de novembre del 2017

Marta Rovira revela que l’estat espanyol va amenaçar ‘amb sang i morts al carrer’ en cas d’independència



PAÍS - PRINCIPAT







'Ens informaven que ja entraven armes per Sant Climent Sescebes', ha dit.



















Per: Redacció 

17.11.2017  09:44






La dirigent d’ERC Marta Rovira ha anunciat que el govern espanyol havia fet arribar al català la intenció d’utilitzar l’exèrcit i les armes de foc per reprimir les possibles concentracions ciutadanes de defensa de les institucions catalanes tan bon punt es proclamés la independència. En una entrevista a RAC-1, Rovira ha explicat que el govern tenia totes les estructures i institucions a punt per a començar a desplegar la República, però que van decidir aturar-ho per l’amenaça que provenia de ‘fonts molt fiables i contrastades’ de què disposaven el president Puigdemont i el vice-president Junqueras ‘de sang i morts al carrer’ si es duia endavant el desplegament del nou estat.



‘Vaig demanar que això s’expliqués moltíssimes vegades. Puigdemont a Brussel·les ja va parlar de violència extrema, i en els debats s’havia exposat l’amenaça de la violència, i veníem de l’1-O’, ha dit. Rovira ha assegurat que una de les informacions de què disposaven era que entraven armes a Sant Climent Sescebes, on hi ha una important base militar espanyola. ‘El govern espanyol ens feia arribar per múltiples vies que hi hauria violència extrema si continuàvem per aquest camí. Això de la violència ens va arribar de moltes fonts diferents, contrastades i fiables. Se’ns informava que estaven entrant armes a Catalunya i que l’exèrcit estava venint’, ha explicat Rovira.



Escolteu el fragment de l’entrevista amb Jordi Basté en què ho ha explicat:
















La dirigent d’ERC ha dit que hi ha hagut un excés d’autocrítica per part de l’independentisme, però també ha precisat que aquesta autocrítica s’ha magnificat i s’ha amplificat mediàticament. I ha revelat que tan bon punt n’ha pogut parlar amb els consellers empresonats, aquests li han dit que ‘ja n’hi havia prou’, que no era cert que no estiguessin preparats per a desplegar la independència. ‘Heu d’explicar a la ciutadania que estàvem preparats, però que no estàvem disposats a assumir un panorama de violència extrema’, li han dit transmès els consellers.



I d’ací ve que Rovira hagi detallat més en aquesta entrevista en què consistia aquesta amenaça de violència que va fer aturar el desplegament de la República.



Restablir el govern legítim


Abans d’això, la dirigent i candidata d’ERC el 21-D ha explicat que l’objectiu del seu partit en aquestes eleccions és de constituir un govern de concentració amb les altres forces sobiranistes (ha parlat de converses en aquest sentit amb el PDECat i la CUP, i ha allargat la mà als comuns). Ha precisat que si es manté la situació de repressió, amb una part del govern a la presó i l’altra a l’exili, el propòsit serà de restablir aquest mateix govern legítim, amb Puigdemont de president i Junqueras de vice-president. Des d’un punt de vista operatiu, diu Rovira, això implicaria que hi hagués un altre govern executiu que administrés el dia a dia des de Catalunya.



Ho ha dit així: ‘En circumstàncies normals, Puigdemont no seria president si ERC guanya les eleccions, però no sabem ben bé què passarà. Si l’un continua a la presó i l’altre a l’exili, i no poden fer campanya, el nostre objectiu és el de restablir les institucions democràtiques i també de restituir el govern legítim, per tant, el govern de Puigdemont, Junqueras i els seus consellers.’







Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/marta-rovira-revela-que-lestat-espanyol-havia-amenacat-amb-sang-i-morts-al-carrer-en-cas-dindependencia/