dilluns, 2 d’octubre del 2017

Milers de persones surten al carrer per condemnar la violència policial



L'Endemà 1-O







A Barcelona, marxa silenciosa des d'Universitat fins a la plaça Catalunya.





 



ARA Barcelona







Plaça Catalunya / FRANCESC MELCION




Rebuig ciutadà a la violència que ahir van aplicar la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. A les 12h del migdia s'han produït concentracions davant de múltiples centres de treball arreu del territori català, en rebuig per la repressió de la Guàrdia Civil i la policia espanyola aquest diumenge l'1 d'octubre contra el referèndum.



A la plaça de Sant Jaume de Barcelona s'hi han concentrat les principals autoritats del país, encapçalades pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa Ada Colau. Han cantat Els Segadors. Davant del Parlament, la presidenta, Carme Forcadell, ha encapçalat la concentració que ha reunit diputats i treballadors, també del personal de Parcs i Jardins de Barcelona i del Zoo, que està a la vora. Visiblement emocionada, Forcadell ha estat llargament aplaudida pels concentrats. 



A Barcelona també s'han vist imatges inèdites, com els treballadors de la Caixa tallant la
Diagonal i cantant càntics cupaires, com "Els carrers seran sempre nostres".













Encara a Barcelona, centenars d'estudiants universitaris s'han concentrat a la plaça Universitat per condemnar l'acció policial durant la jornada del referèndum. Des d'allà han iniciat una marxa silenciosa cap a plaça Catalunya, en la qual les persones que estaven a la capçalera portaven un esparadrap a la boca en senyal de protesta. Els manifestants han cantat 'Hem votat', i 'Els carrers seran sempre nostres'.





Milers de persones surten al carrer per condemnar la violència policial / FRANCESC MELCION







Arreu del país

 

Les protestes s'han succeït en diversos municipis catalans. A Girona, unes 4.000 persones, segons la Policia Local i els Mossos d'Esquadra s'han concentrat aquest migdia a Girona per protestar per la intervenció policial. Les consignes a favor de la independència s'han interromput per l'entrada en la Plaça del Vi, que alberga l'ajuntament i on estava l'epicentre de la manifestació, dels Bombers de la Generalitat, que han estat ovacionats. L'alcaldessa Marta Madrenas (PdeCAT) ha encapçalat la representació municipal, mentre que la del Govern li ha correspost al delegat de la Generalitat a la província, Eudald Casadesús. 








Enllaç notícia :