diumenge, 29 d’octubre del 2017

El Girona venja Puigdemont a Montilivi (2-1)



LLIGA SANTANDER






Bernat Aguilar
Foto: Efe
Barcelona. Diumenge, 29 d'octubre de 2017



















Els últims dies i les últimes setmanes han estat moments de moltes lliçons polítiques i plenament centrades en fets extraesportius, però aquesta vegada també se n'ha vist una d'esportiva i que ja forma part de la història. El Girona ha rebut per primera vegada al Reial Madrid en partit oficial a Montilivi i ha sabut alliçonar el campió d'Europa amb una remuntada que trastoca encara més els blancs.



Just quan el Govern espanyol ha aplicat el 155 al Govern de Puigdemont, l'equip de la seva ciutat ha derrotat el Reial Madrid, conegut amb medis polítics com l'equip del palco del Bernabéu, on es reuneix la creme de la creme espanyola. El president Puigdemont ha fet dos piulades felicitant el triomf del Girona.




















Isco ha estat el futbolista que ha comandat el bon inici del Madrid, però els gironins han sabut donar-li la volta a la situació, sent protagonistes i encomanant-se als seus dos referents en atac. Stuani i Portu han refet un equip molt endollat que ha sotmès els blancs als seus pitjors malsons.



Isco i els pals
 
Dia de partit gran, primera visita del Madrid acompanyada d'un esdeveniment a l'alçada de les expectatives. Molt superiors, a priori, al Girona, els blancs no han amagat res, han sortit amb tota l'artilleria, però els locals, amb l'orgull ben alt tal com han demostrat en tots els partits des que són de Primera, han exposat els seus arguments.



Poderosos al mig del camp i amb fases de joc plenes d'habilitat, els catalans han posat contra les cordes al campió de Lliga i d'Europa. I la manera ha estat al contracop i aprofitant-se de les debilitats dels de Zinedine Zidane.



El Madrid ha estat desconnectat, lent entre els futbolistes del mig del camp i badant en la sortida de pilota. Aquests fets han propiciat el perill dels de Pablo Machín. Pèrdues de pilota en l'arrencada blanca i la pressió del Girona que ha estat molt efectiva. Kiko Casilla s'ha hagut de lluir en diverses ocasions per frenar els blanc-i-vermells.



Però si d'una cosa s'han de lamentar els gironins de no avançar-se al marcador és pels pals de les porteries de Montilivi. Primer Maffeo i després Aday han xutat la pilota a la fusta per certificar la injustícia inicial del bon partit del Girona. Mentrestant Isco ha fet el primer gol dels blancs després d'una errada del porter del Girona, Bono.



Lliçó del Girona
 
El primer partit del Madrid a Montilivi no podia acabar d'aquesta manera i els de Machín han demostrat als 13.382 aficionats presents a l'estadi, a tota Catalunya i a tota Espanya que mai se'ls poden donar per morts. La persistència, la confiança i la mentalitat d'aquest Girona els ha fet pujar el nivell i arraconar el Madrid.



Primer Stuani al minut 54, i quatre minuts després Portu, en fora de joc, han capgirat el marcador. El Girona ha fet embogir Montilivi i ha enfonst el Madrid.



Els blancs s'han vist molt pressionats, però amb una derrota merescuda després del mal partit. Els migcampistes blancs han vist passar les pilotes, han jugat a mig gas i les errades en defensa han provocat el desastre.



Segona derrota del Madrid a la Lliga i ja són vuit els punts respecte el Barça. El Girona demostra que no se'l pot menysprear i suma la tercera victòria de la temporada per així establir-se a la zona tranquil·la de la taula.











 Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/esports/girona-reial-madrid_207249_102.html