dijous, 5 d’octubre del 2017

El Banc Sabadell trasllada la seu social a Alacant



ECONOMIA







El consell d'administració de l'entitat ho ha decidit, fruit de la pressió pel procés d'independència.









per Gemma Aguilera 05/10/2017 
 
 
 
 
 
 
 
 
El president del Banc Sabadell, Josep Oliu | Banc Sabadell
 
 
 
 
 




El Banc Sabadell fa les maletes. Trasllada la seva seu social a Alacant, tal i com s'havia especulat des de primera hora del matí, després de diversos dies de caiguda del valor de les accions del banc català a la borsa. Així ho ha decidit el seu consell d'administració, que ha pres la decisió sense haver de passar per la Junta d'Accionistes perquè els seus estatuts li ho permeten.




La raó per la qual es trasllada la seu social a Alacant -l'operativa seguirà a Catalunya i els treballadors no se'n veuran afectats- és perquè el Banc Sabadell és propietari de l'antiga Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) amb una fortíssima implantació al País Valencià. En una reunió aquest matí amb els treballadors de l'entitat, la direcció els ha comunicat que el moviment que es produïria a la tarda no afectarà en res la seva situació laboral ni tampoc l'operativa habitual del banc, segons han explicat a El Món empleats del Sabadell.



Les accions del Sabadell s'havien desplomat en els darrers dies a causa de la situació política a Catalunya, i l'entitat ha decidit fer aquest moviment, clarament polític, per tal de protegir els seus accionistes i llançar un missatge de
confiança. Una exhibició de múscul perquè el mercat percebi que l'entitat financera catalana té un pla de contingència i una estratègia per si a Catalunya es produís una DUI. I l'efecte primari s'ha aconseguit. El Sabadell ha tancat el dia a l'IBEX-35 amb un increment que frega el 6%, després de caigudes també properes al 6% els darrers dies. L'argumentari de l'entitat per defensar el trasllat passa per dir que en cas de DUI, els bancs no tindrien accés al finançament del Banc Central Europeu, i que els dipòsits bancaris no quedarien protegits aleshores per l'Estat.




Uns situació que no és del tot certa, perquè si es declara una DUI Espanya no reconeix el nou Estat, els bancs catalans continuarien essent espanyols, i per tant, el Fons de Garantia de Dipòsits protegiria els comptes de fins a 100.000 euros. I per altra banda, el Sabadell podria sol·licitar finançament al BCE des de qualsevol oficina ubicada en territori espanyol -el Sabadell té bona part del seu negoci fora de Catalunya-.








Enllaç notícia :

http://elmon.cat/politica/banc-sabadell-trasllada-social-alacant