divendres, 22 de setembre del 2017

Joaquim Forn: "Estan preparant la intervenció dels Mossos"



PROCÉS







El conseller d'Interior deixa clar a l'Estat que "serem nosaltres els que decidirem com s'ha d'actuar l'1 d'octubre".









per Salvador Cot 22/09/2017




El conseller d'Interior, Joaquim Forn | ACN


 



El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha replicat aquest migdia a la carta que li ha enviat el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, on li comunica que el govern espanyol ha decidit desplaçar a Catalunya unitats de reforç de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil.




En roda de premsa, Forn ha denunciat que "després d'atacar altres àmbits, ara estan preparant una intervenció dels Mossos" i que "hi ha una voluntat clara de desprestigiar-los". En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que "hi ha una estratègia clara de l'Estat per recuperar competències en seguretat", i que "els va preocupar que els mitjans internacionals consideressin que Catalunya havia actuat com un Estat quan els atemptats del mes d'agost a Barcelona i Cambrils".



En la missiva enviada al conseller, Zoido parla de "mobilitzacions tumultuàries de suport al referèndum il·legal", i Forn s'ha queixat que des de l'Estat "es
volen presentar les concentracions cíviques com una insurrecció". "On són les 'mobilizaciones tumultuàries' que esmenta la carta del ministre?", ha preguntat el conseller d'Interior, que ha avisat: "Són una excusa per aplicar el delicte de sedició".



Durant la compareixença, Forn ha dit que el Govern respondrà aquesta mateixa tarda la carta del ministre de l'Interior, però ha destacat que "som perfectament capaços de garantir la seguretat en una situació sense violència". En la missiva de resposta, el departament d'Interior agrairà a Zoido l'oferiment, però també li farà saber que "no ens cal ajuda per exercir les nostres competències".




"Ni en els pitjors moments del terrorisme al País Basc hi havia hagut un desembarcament policial d'aquestes dimensions", ha recordat. Forn també ha tornat a denunciar que l'Estat "no es digna a contestar les cartes en què els demanem autorització per comprar armament i munició". I per tot això, el conseller d'Interior ha deixat molt clar que "serem nosaltres els que decidirem com s'ha d'actuar l'1 d'octubre". En relació a les detencions d'alts càrrecs del Govern que va fer la Guàrdia Civil aquest dimecres, Forn ha assenyalat que "no són gratuïtes", i que "hi ha la voluntat d'impedir com sigui el referèndum".








Enllaç notícia :

http://elmon.cat/noticia/233136/joaquim-forn-preparant-intervencio-dels-mossos