dimarts, 5 de setembre del 2017

Exalcaldes i regidors del PSC i ICV fan una crida a la participació l'1-O



PROCÉS







Un manifest amb una vuitantena de signants afirma que "és hora que els catalans prenguin la paraula" i que l'única "via real" per fer-ho és el referèndum.








per ACN 05/09/2017 




Urna amb vots | ACN
 




Una vuitantena d'exalcaldes i regidors del PSC i d'ICV al Baix Llobregat han signat un manifest on fan una crida a la participació al referèndum de l'1-O.



Dirigents històrics com el primer alcalde de la restauració democràtica a Cornellà, Frederic Prieto, del PSUC i posterior militant d'ICV, han assegurat durant la presentació del manifest aquest dimarts al Prat de Llobregat que "estan cremats" amb les posicions dels partits que van representar ja que, a l'oposar-se al referèndum, "són còmplices" del govern espanyol que vol impedir l'única "via real" per tal que els catalans puguin decidir democràtica i lliurement el seu futur.




Els signants també critiquen que alguns ajuntaments, que han de ser les
administracions més properes a la ciutadania, no facilitin el cens i les seves instal·lacions per la celebració de la consulta.



La presentació del manifest, que s'ha fet a la plaça de la Vil·la del Prat de Llobregat, municipi governat per ICV, ha comptat amb una nodrida representació dels signants del manifest. Entre d'altres hi havia la història alcaldessa de Sant Boi, Montserrat Gibert, l'exalcalde d'Olesa de Montserrat, Jaume Monné, l'actual alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig, o l'exregidor i portaveu d'Unió de Pagesos a la comarca, Lluís Parés.









Enllaç notícia :

http://elmon.cat/noticia/225838/Exalcaldes-regidors-del-PSC-i-ICV-crida-participaci-l1-O