dimecres, 13 de setembre del 2017

El Govern respon la Guàrdia Civil reobrint la web del referèndum



REFERÈNDUM







Marta Lasalas
Barcelona. Dimecres, 13 de setembre de 2017
















El Govern ha volgut deixar clar que no té intenció de quedar-se de braços creuats davant l'ofensiva de l'Estat per aturar el referèndum de l'1 d'octubre.



Aquesta tarda, pocs minuts després que la Guàrdia Civil clausurés, per ordre del jutge, la web del referèndum, el president, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, han anunciat a través de Twitter l'obertura d'una nova pàgina.



La pàgina és la mateixa, però ha canviat l'adreça que ara és: www.ref1oct.cat.


Així mateix, disposa d'una rèplica amb
el domini .eu: www.ref1oct.eu





















El pols entre l'Estat i el Govern ha registrat molts moviments al llarg del dia d'avui. Aquest matí, el Fiscal general de l'Estat ha donat l'ordre de crida a declarar el 712 alcaldes que han signat els decrets de suport al referèndum, després ha autoritzat la policia local a exercir com a policia judicial per frenar el referèndum i, finalment, el jutjat d'instrucció número 13 ha enviat la Guàrdia Civil a Malgrat de Mar a tancar la web del referèndum.



La decisió de clausurar la web no ha sorprès l'executiu que ja tenia clonada la pàgina web i, en qüestió de minuts, ha fet pública la nova adreça de la pàgina on s'informa de tots els tràmits i el calendari del referèndum.








Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/el-govern-reobre-la-web-del-referendum_191217_102.html