dissabte, 12 d’agost del 2017

[VÍDEOS] Grups nazis causen greus enfrontaments als Estats Units



MÓN







Els incidents han començat per la decisió de retirar una estàtua d'un general confederat.
















Per: Redacció 

12.08.2017  20:22





Una mobilització de supremacistes blancs que protestaven sobre la decisió de retirar una estàtua d’un general confederat ha desencadenat forts enfrontaments entre grups nazis i grups antifeixistes a la ciutat de Charlottesville, a Virgínia. Tot i que encara no es coneix el nombre total d’afectats, hi ha hagut diverses persones ferides i uns quants detinguts. Davant d’aquesta situació de tensió, el govern ha declarat l’estat d’emergència i ha mobilitzat l’exèrcit de Virgínia.



Centenars de persones han sortit al carrer sota el lema ‘Unir la dreta’ per a protestar en contra de la retirada de l’estàtua que homenatjava el general Robert E.Lee, a qui els extremistes caracteritzen com a ‘símbol històric del poder blanc’.


Tot i que l’ajuntament de la ciutat ja havia prohibit prèviament aquesta
mobilització, els manifestants han mostrat consignes nazis, banderes i han llençat gasos lacrimògens contra els opositors.



Donald Trump ha fet una piulada al seu compte de Twitter condemnant els fets però sense culpar-ne els agressors. Tots hem d’estar units i condemnar l’odi, no hi ha lloc per a aquest tipus de violència a Amèrica. Anem tots a la una!’, ha dit.













Vegeu ací alguns vídeos:





















Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/videos-grups-nazis-causen-greus-enfrontaments-als-estats-units/