dimarts, 8 d’agost del 2017

ÚLTIMA HORA: El Govern dóna per inhabilitat el Constitucional i diu que farà.



PROCÉS




8-8-2017

Per : Per Catalunya




El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat avui dimarts que el Govern convocarà el referèndum de l’1 d’octubre amb la Llei del Parlament i la desenvoluparan encara que el president del Gobierno de España, Mariano Rajoy, la impugni i el Tribunal Constitucional la suspengui, immediatament. Rull ha fet aquestes manifestacions a Rac1 i ha defensat que s’aplicarà encara que sigui rebutjada pel Partido Popular i pel Tribunal Constitucional, òrgan que no té cap legitimació a Catalunya. 








FOTO: REPUBLICA







El Govern de la Generalitat no utilitza el terme desobediència perquè es tracta d’una “obediència” a la Càmera catalana: 



“El que farem com Govern és obeir una llei que ha estat aprovada pel Parlament de Catalunya i li donarem plena vigència”.



Paral·lelament, Rull ha
anunciat una jugada mestra del Govern per facilitar el vot d’aquelles persones que no pguin votar presencialment el dia 1 d’octubre.


Tot i que gairebé està descartada l’opció de votar per ‘Correus’ (empresa) Rull planteja l’opció de votar per ‘correu’, sense donar detalls encara de com es practicarà i qui farà efectiva aquesta pràctica.




Enllaç noticia :

http://percatalunya.cat/ultima-hora-govern-dona-per-inhabilitat-constitucional-i-diu-fara-aixo