dijous, 27 de juliol del 2017

Villar dimiteix com a vicepresident i membre del Comitè Executiu de la UEFA



CORRUPCIÓ - ESPORTS







El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Dijous, 27 de juliol de 2017



















Ángel María Villar, en presó provisional des del passat dia 20 després de ser detingut en el marc d'una operació anticorrupció, ha presentat la seva dimissió com a vicepresident i membre del Comitè Executiu de la UEFA, segons han informat a EFE fonts de l'òrgan rector del futbol europeu.


 


A través d'una carta remesa al president de la UEFA, Aleksander Ceferin, el dia 26 de juliol, Villar "va presentar la seva dimissió com a vicepresident i membre del Comitè Executiu de la UEFA amb efecte immediat" per la qual cosa "ja no tindrà funcions oficials" en l'organització.


 


Villar, que va arribar a la presidència de la Federació Espanyola el 1988, va entrar en el Comitè Executiu de la UEFA el 1992 i des de 2002 ocupava una de
les cinc vicepresidències, la primera fins el passat 5 d'abril, quan en el 41è Congrés celebrat a Hèlsinki el suec Karl-Erik Nilsson el va reemplaçar.




En l'esmentat congrés Villar va continuar amb càrrec de vicepresident i també van ser elegits com a tals el portuguès Fernando Gomes, l'ucraïnès Hryhoriy Surkis i l'alemany Reinhard Grindel. La seva condició de president primer quan el francès Michel Platini va ser sancionat per la FIFA i va haver de deixar la presidència de la UEFA va fer que Villar assumís les funcions d'aquest.

 



El dirigent espanyol va arribar a presentar la seva candidatura a presidir la UEFA en les eleccions de l'any passat, però finalment la va retirar abans de les votacions en les quals l'eslovè Aleksander Ceferin va guanyar-li el pols a l'holandès Michael Van-Praag. A la UEFA Villar també ha ocupat la presidència de la Comissió d'Àrbitres i la de l'Estatut, la Transferència i els Agents de Jugadors i Partits.

 



"El president de la UEFA, Aleksander Ceferin, ha acceptat la carta de dimissió del senyor Villar Llona i li ha agraït els seus molts anys de servei al futbol europeu. Tenint en compte els procediments judicials en curs a Espanya, no tenim més comentaris que fer sobre aquest assumpte", apunta la UEFA.

 



Ángel María Villar, suspès cautelarment el passat dia 25 pel Consell Superior d'Esports (CSD) com a president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per un any, va ingressar el dijous 20 d'agost a la presó de Soto del Real (Madrid) de manera provisional i sense fiança després de la petició de la Fiscalia Anticorrupció per un possible perjudici de milions d'euros a les arques de l'organisme.








Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/esports/villar-dimiteix-uefa_178215_102.html