divendres, 30 de juny del 2017

Junts pel Sí i la CUP explicaran dimarts al Parlament la llei del referèndum



REFERÈNDUM







Es farà un acte obert als 135 diputats unes hores abans que el Govern expliqui detalls de la votació al Teatre Nacional de Catalunya sota el títol: "Garanties per la democràcia: per un referèndum legal, efectiu i vinculant"

Els alcaldes sobiranistes es comprometen a cedir locals pel referèndum








| 30/06/2017 a les 14:15h



Albert Botran, diputat de la CUP, passa pel costat del president Carles Puigdemont | Adrià Costa



Junts pel Sí i la CUP faran dimarts un acte al Parlament, a les 12.30 del matí, per explicar com serà la llei del referèndum que ha de permetre la consulta vinculant, segons han avançat La Vanguardia i l'Ara i han confirmat després els grups parlamentaris. 



Aquest acte serà només unes hores abans que el Govern presenti, a partir de les 19.30, les garanties del referèndum al Teatre Nacional de Catalunya. Aquesta iniciativa portarà el nom de "Garanties per la democràcia: per un referèndum legal, efectiu i vinculant".



En aquest acte hi intervindran el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vicepresident Oriol Junqueras; el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull; i la portaveu del mateix grup, Marta Rovira. Puigdemont i Junqueras explicaran la "part operativa que correspon a
l'executiu", segons les fonts consultades, i els responsables parlamentaris ampliaran la part legislativa de la votació.




En l'acte del matí al Parlament, els diputats podran preguntar els impulsors de la normativa sobre els detalls, que fins ara s'han dut a terme amb especial secretisme.



La llei de transitorietat jurídica i la del referèndum s'han acabat dividint i la intenció és tramitar-les de forma conjunta, però encara existeix debat sobre la qüestió.




El contingut d'aquesta norma ja està sobre la taula de Puigdemont i de Junqueras, que n'estan polint els detalls.




Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/134030/junts/si/cup/explicaran/dimarts/al/parlament/llei/referendum