CAS PALAU
L'Ajuntament de Barcelona havia demanat la suspensió temporal per tornar a reunir el consorci de la institució musical el 23 de maig i forçar la inculpació dels convergents
Colau convoca la reunió del Consorci del Palau el 23 de maig
Sara González, Ciutat de la Justícia | 17/05/2017 a les 13:32h
Fèlix Millet arribant a la Ciutat de la Justícia | Adrià Costa |
El tribunal del cas Palau ha escoltat, com tenia previst, les
conclusions de les acusacions. El tribunal, doncs, no ha ajornat la
sessió, tal com demanava l'Ajuntament de Barcelona, i ha acabat deixant
sense efecte, si més no per ara, també
la votació del Parlament, que aquest dimecres al matí ha demanat al
Govern que es personi com a acusació contra CDC a través del Consorci
del Palau. El consistori havia sol·licitat una suspensió temporal de les conclusions per intentar forçar una nova reunió del Consorci del Palau de la Música el 23 de maig i aconseguir que aquest òrgan de representació de la institució musical inculpés els convergents.
El tribunal però, ha prosseguit amb el pla previst i l'advocat de
l'acusació que representa al consorci del Palau, on hi ha representants
l'Ajuntament, la Generalitat i el govern de l'Estat, ha llegit les seves
conclusions sense acusar CDC. La votació del Parlament, on el PDECat
s'ha quedat sol davant la resta de grups, que eren partidaris de què el
Govern es personés via consorci, tindrà només un efecte polític doncs.
Almenys de moment. Fonts coneixedores del cas expliquen que l'advocat
del consorci encara podria introduir una modificació de la seva acusació
el pròxim divendres 26 de maig quan es
reprengui la sessió, abans que
totes les parts del judici exposin les seves respectives conclusions.La petició de l'ajuntament per ajornar les conclusions no ha estat vehiculada al judici per l'advocat del consorci, que s'ha regit per la votació de divendres passat en la qual es va decidir no inculpar CDC, i el tribunal ha donat continuïtat al pla previst i ha iniciat les conclusions aquest mateix dimecres al marge de les disputes polítiques. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, havia ja convocat una reunió del consorci perquè tornés a posicionar-se sobre l'acusació a CDC -ja que el passat divendres el representant del Govern va votar en contra de la inculpació- i va proposar que es demanés la suspensió del tràmit de les conclusions definitives del judici per guanyar temps i permetre que la trobada permetés modificar l'estratègia d'acusació del Palau. Amb la desestimació del tribunal, però, la convocatòria de la reunió perd sentit perquè si no s'abordarien les conclusions definitives fora de termini.
El saqueig del Palau, l'escàndol que va posar punt i final a l'oasi català, es va començar a jutjar fa dos mesos i mig amb un gir inesperat: en comptes de centrar-se en el forat de més de 30 milions d'euros que van fer Fèlix Millet i Jordi Montull a la institució, va ser el finançament de CDC la qüestió que ha acabat estant en el punt de mira. Especialment després de les declaracions de Millet i Montull, que han inculpat Convergència en el presumpte cobrament de comissions de fins al 4% pagades per Ferrovial a través del Palau a canvi d'obtenir adjudicacions d'obra pública. Aquest dimecres el fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled exposarà les seves conclusions i les peticions de penes i es revelarà el suposat pacte amb Montull d'inculpar CDC a canvi de rebaixar les condemnes i evitar que Gemma Montull, exdirectora financera del Palau, hagi d'anar a la presó.
Fins ara, el fiscal demanava per a Millet i Montull, acusats d'uns delictes de malversació de fons públics, falsedat documental, tràfic d'influències, apropiació indeguda i blanqueig de capital, 27 anys i mig de presó. El Palau en demanava 81.
Fèlix Millet sortint de la Ciutat de la Justícia el segon dia de judici del cas Palau. Foto: Isaac Meler |
Enllaç noticia :
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada