dimecres, 10 de maig del 2017

El Govern dribla la fiscalia, les estructures d'Estat avancen sense fre



POLÍTICA







La Generalitat aconsegueix dotar de pressupost les estructures de la futura República malgrat la pressió de la justícia espanyola.

Les dues estructures d'Estat clau per a fer possible la República catalana, l'Agència Nacional de Seguretat i la Hisenda Pública, progressen molt adequadament. Durant els últims mesos el Govern ha treballat des de l'ombra amb astúcia, un fet que ha passat desapercebut per la fiscalia que ara està en estat d'alerta i filtra la seva impotència en mitjans unionistes com El Confidencial.





 
 
Afegeix la llegenda
 
 
 
Davant l'evolució de les estructures d'Estat la fiscalia ha decidit reprendre una investigació que tindrà una durada d'un mes mitjançant tres auditories per desglossar tots els contractes signats per la Generalitat i detectar si el Govern ha pogut regatejar el seu control i contractar els serveis que fan possible que tirin endavant l'Agència Nacional de Seguretat i la Hisenda Pública.
 
 
 
 
La fiscalia concentra la seva investigació en el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), l'encarregat de la contractació d'aquestes empreses, i el període que analitza comença
des de l'any 2010, quan Convergència i Unió va guanyar les eleccions. La justícia espanyola sospita que l'Agència Tributària catalana pot comptar amb 15 oficines noves aquest 2017.






Les informacions aparegudes a El Confidencial també expliquen una presumpta relliscada en l'operació que la podria haver fet fracassar per una congelació sobtada de dos dies. Segons el diari digital, el 29 de març passat la Guardia Civil va dur a terme uns registres a una vintena d'empreses informàtiques amb les quals el Govern ha encarregat la creació de serveis d'intel·ligència i tributaris propis. Enmig de l'escorcoll, però, van rebre ordres d'aturar l'operatiu i de tornar totes aquelles dades i documentació que havien aconseguit. La sobtada paralització podria haver-los jugat una mala passada, ja que van reemprendre l'operació dos dies després, tot perdent el factor sorpresa.







Enllaç noticia :

http://directe.cat/604151