dimecres, 26 d’abril del 2017

Independentistes del Véneto donen suport a Catalunya davant del consolat espanyol



PROCÉS







El Nacional
Barcelona. Dimecres, 26 d'abril de 2017
















El moviment ‘Indipendenza Veneta’, de la regió italiana del Véneto, va voler mostrar aquest dimarts el seu suport al procés català i va defensar la independència de Catalunya davant del Consolat espanyol a Venècia. Els organitzadors de la manifestació van lliurar una carta al consolat amb l'objectiu de mostrar la solidaritat del poble del Véneto amb els "amics" catalans que volen "construir una república deslligada de l'estat espanyol".



Tal com es pot veure en el vídeo, un grup de partidaris de la independència del Véneto, i seguidors del procés català, deixen una carta a la bústia del consolat. Entre els assistents s'hi poden identificar algunes estelades.












L'acte m'emmarca dins la festivitat de Sant Marc, patró de la ciutat, i té lloc després que el passat 21 d'abril les regions de Llombardia i el Véneto, totes dues al nord d'Itàlia, anunciessin la celebració d'un referèndum el proper 22 d'octubre amb l'objectiu de demanar una major autonomia a l'estat central.



El referèndum, però, serà consultiu i no vinculant, ja que qualsevol traspàs de competències entre l'Estat i les regions ha de ser ratificat pel Parlament mitjançant la corresponent


modificiació constitucional. La data del referèndum serà simbòlica, ja que serà justament el dia en que es commemorara el 151 aniversari del plebiscit per el que Venècia es va unir a l'aleshores al Regne d'Itàlia.







Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/independentistes-veneto-catalunya-espanya_153807_102.html?utm_source=Twitter&utm_medium=Social&utm_content=Post