dimarts, 20 de desembre del 2016

En llibertat l'únic detingut per l'atemptat a Berlín



ALEMANYA





La policia no creu que el jove, de 23 anys, sigui l'autor material d'un atac que va causar un total de 12 morts i manté la investigació oberta

El Govern descarta apujar el nivell d'alerta per terrorisme després de l'atemptat a Berlín






| 20/12/2016 a les 19:10h
El camió amb què es va perpetrar l'atac | Europa Press






El jove detingut per l'atemptat de Berlín ha quedat en llibertat aquest dimarts al vespre. El noi, d'origen pakistanès i de 23 anys, ha negat des del principi està vinculat amb l'atac que va deixar 12 morts i una cinquantena de ferits a la ciutat alemanya. La policia no creu que sigui l'autor material dels fets i, per tant, el responsable continua lliure i pot ser que estigui armat. Segons ha admès el ministeri de l'Interior alemany, l'home no estava en cap llista de la lluita antiterrorista.



Aquest migdia la policia alemanya ja ha admès que dubtava sobre si el jove era l'autor de l'atemptat en un mercat de Nadal. "Tenim un sospitós però no estem segurs que sigui el perpetrador", ha dit
Holger Münch, cap de l'oficina federal d'investigació criminal.




Segons Münch, a més, els investigadors tampoc tenen clar si hi havia "només un" autor. "Les nostres investigacions estan en marxa per esbrinar si hi ha altres responsables que calgui detenir", ha indicat durant una roda de premsa. "És veritat que no està clar que (el detingut) fos el conductor", ha dit també el cap de la policia de Berlín, Klaus Kandt.



La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha visitat el lloc de l'atac aquest dimarts a la tarda, acompanyada per l'alcalde de Berlín i diversos dels seus ministres. En una compareixença prèvia, Merkel ha dit als alemanys que no es deixin endur per la "por" i que els responsables de la massacre seran jutjats amb "tot el pes de la llei".





El camió que ha atropellat diverses persones a Berlín Foto: Europa Press / Reuters







Enllaç noticia :