divendres, 8 de juliol del 2016

La JNC rebutja que Munté compatibilitzi Govern i partit



REFUNDACIÓ



Les joventuts de CDC també reclamen una presidència del partit no executiva i una definició de la formació com a "nítidament independentista".





La JNC vol que els càrrecs del partit no tinguin càrrecs institucionals.   |   JNC




per Gemma Aguilera 8 de Juliol 2016 a les 18.21 h  



"M'agradaria, com he pogut fer fins ara, compatibilitzar una responsabilitat determinada de Govern amb una presència al que ha estat el meu partit durant tots aquests anys, i crec que es pot compatibilitzar". És la resposta de Neus Munté a la proposta d'Artur Mas de fer tàndem amb ell a la presidència del nou partit que neixi de la refundació de CDC. Doncs bé, el comitè executiu nacional de la JNC rebutja de ple aquesta possibilitat, tal i com expressarà demà en el seu posicionament al Congrés del nou partit, al qual ha tingut accés El Món. 



En la seva proposta de posicionament sobre els documents del Congrés Fundacional, les joventuts de CDC aposten per "una presidència del partit sense funcions executives" i per "l'establiment d'un règim d'incompatibilitats entre càrrecs institucionals i càrrecs de partit". Això vol dir que, a parer de la JNC, no seria possible que Neus Munté tingui altres responsabilitats al partit i
alhora continuï desenvolupament les seves funcions a l'executiu de Puigdemont. També aposta per "la creació d'òrgans de fiscalització i control de la qualitat democràtica"; "l'ampliació de les primàries obertes com a mecanisme d'elecció de càrrecs i candidats", "la definició del nou partit com a nítidament independentista", i també la "limitació de mandats tant de càrrecs orgànics com de càrrecs electes i institucionals".



A més, la JNC defensa actuar amb "contundència davant de qualsevol cas de corrupció política", així com obrir el partit a la societat "mitjançant la figura del simpatitzant amb capacitat per participar d'algunes decisions estratègiques" i "fomentar l'empoderament dels associats i simpatitzants del nou partit mitjançant un sistema de consultes vinculants".



La JNC remarca que "tenim a les nostres mans la possibilitat de ser partícips d'un moment històric i fundar el millor partit per al nostre país, no ens ho podem deixar perdre", i assegura que "és la darrera oportunitat per configurar un instrument participatiu, obert, democràtic i transparent al servei d'una majoria de la societat catalana que ens porti a la independència de Catalunya", conclou el document al qual ha tingut accés El Món. 





Enllaç noticia : 

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/07/la_jnc_rebutja_que_munte_compatibilitzi_govern_i_partit_166304.php