diumenge, 10 de juliol del 2016

CDC ja té nom: Partit Demòcrata Català



CDC tanca 42 anys de vida i funda el nou partit, després d'un congrés fundacional on hi ha hagut una gran polèmica amb el nom que havia de tenir el nou partit. Mas i Puigdemont han votat Partit Nacional Català.





Votació dels noms al congrés fundacional   |   EP




per G.A 10 de Juliol 2016 a les 11.40 h  



El nom sí que fa la cosa. Batejar la nova CDC que ha sortit de l'agitat, intens i nocturn congrés fundacional del nou partit no ha estat tasca gens fàcil, però ja s'ha fet el bateig. Finalment, Partit Demòcrata Català és el nom més votat pels congressistes, que han preferit aquesta opció per davant de les altres dues que s'havien posat sobre la taula: Partit Demòcrata Català i Junts per Catalunya. En la ronda de votacions, Junts per Catalunya ha estat l'opció que primer ha caigut, amb 443 vots, sobretot per la referència clara a la coalició Junts pel Sí, que no es reeditarà i que a més, molestaria profundament el soci de govern. En primer lloc havia quedat el Partit Demòcrata Català, amb 896 vots, i després, Partit Nacional Català, amb 811 vots. A la ronda final, s'ha acabat de decantar la balança i ha guanyat el Partit Demòcrata Català per 871 vots, davant dels 657 que ha aconseguit Partit Nacional Català. De fet, aquesta ha estat l'opcoó que han triat l'expresident Artur Mas i el president Carles Puigdemont, que han perdut la votació.



Per la seva banda, la portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Neus Munté, ha votat l'opció de nom del Partit Demòcrata Català, però ha reconegut que en la primera votació ha
optat en canvi per Junts per Catalunya, "perquè aquesta imatge d'unitat i de força convé al país".



Tot plegat, després que divendres a la nit una part de la militància es plantés amb els dos noms suggerits per la direcció: Catalans Convergents i Més Catalunya. El rembomori per la proposta, que no va agradar gens ni pel nom ni pel fet que la direcció no els havia consultat prèviament, va fer que les votacions s'ajornessin fins a l'endemà, i finalment, fins a aquest matí. Durant el congrés, Reagrupament també va posar sobre la taula el nom de Catalunya Estat, però no va passar el filtre de la mesa del congrés fundacional.



Amb el nom escollit, s'encenta gran polèmica. Demòcrates de Catalunya ja havia anunciat que si sortia escollit aquest nom, emprendria accions legals per denunciar el que considerava una apropiació clara de la seva marca. La nova CDC ja té nom, i el partit escindit d'Unió, que forma part de la coalició JxSí però que ja no va concórrer a les eleccions espanyoles del 26-J, no està disposat a permetre un bateig plàcid. 





Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/07/cdc_tanca_42_anys_de_vida_i_funda_el_nou_partit_despres_d_un_congres_fundacional_on_hih_166343.php