dimecres, 20 de juliol del 2016

El PP, disposat a la «cortesia parlamentària» perquè CDC tingui grup




CONGRÉS DELS DIPUTATS




Andrea Levy, però, alerta que els favors s'hauran de tornar i reclama a Convergència que deixi de portar "a situacions d'estrès i de terratrèmol constant" la política catalana

 

Francesc Homs: «No hi ha hagut cap acord ni amb C's ni amb PP»






| 20/07/2016 a les 11:12h
 
 
 
 
 
 


Andrea Levy, en una foto d'arxiu | Europa Press





La secretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, veu possible que s'apliqui la "cortesia parlamentària" per permetre que CDC tingui grup propi al Congrés, però ha subratllat que el PP mai farà "cap cessió en res que es relacioni amb el debat territorial", el respecte a la Constitució, la sobirania nacional o la igualtat de tots els espanyols.



En una entrevista a RNE, recollida per Europa Press, Levy ha al·legat que a CDC li falten "dècimes percentuals" per arribar al requisit del 15% de vots en cada demarcació en la qual s'ha presentat i ha esmentat, com a precedent, un cas que es va donar al grup de Coalició Canària.


Tot i això, preguntada si aquest suport que CDC tingui grup propi va ser la moneda de canvi perquè
diputats d'aquest grup donessin un suposat suport (la votació era secreta) a la configuració de les vicepresidències de la mesa del Congrés, ha respost, d'una banda, que ningú ha reconegut aquests vots com a seus i, a més que "no hi ha cap moneda de canvi en el debat territorial". És més, ha animat CDC a tornar a "la lleialtat institucional, la cordialitat parlamentària i els principis constitucionals", perquè "han d'entendre que les regles del joc són les que són".


Pel que fa a si aquests suports, que es presumeixen de grups nacionalistes, podrien repetir-se per a la investidura de Mariano Rajoy, ha deixat clar que sempre que el PP arribi a un acord "serà amb llum i taquígrafs" i ha advertit que "entre l'actual CDC i el PP hi ha un mur infranquejable, que és el respecte a la sobirania nacional, a la unitat d'Espanya i a la igualtat dels espanyols".


A més, no creu que el PSOE hagi d'escudar-se en un possible suport nacionalista per no permetre el govern espanyol de Mariano Rajoy, perquè per la seva importància en la governabilitat d'Espanya "no pot convertir-se en una trinxera partidista".


Levy ha defensat la formació d'un govern espanyol com més aviat millor i, si pot ser, amb l'acord del PSOE, per permetre que tingui estabilitat. De fet, ha subratllat que la foto de la investidura és "un moment molt efímer", però després cal governar i no es pot estar amb tensió a l'hora d'aprovar cada llei, com s'està demostrant també a Catalunya amb l'acord d'investidura que Junts pel Sí va signar amb la CUP.


CDC "pagarà" conseqüències si no torna la lleialtat institucional

D'altra banda, Levy ha opinat que si CDC es nega a tornar a la lleialtat constitucional "pagarà les seves conseqüències", com ja s'ha apuntat en les últimes eleccions, en les quals el partit va quedar per sota del PP a la demarcació i a la ciutat de Barcelona. Per això, ha confiat que el partit deixi de portar "a situacions d'estrès i de terratrèmol constant" la política catalana.



Levy ha acusat "la nova CDC" -i ha recordat que encara està per veure si és legal el nou nom de Partit Demòcrata Català- d'intentar "disfressar els fracassos de l'antiga", quan en el fons són el mateix, i de perdre la seva identitat a base d'intentar confondre's amb ERC i amb la CUP, als quals abans criticaven.




Després que el Tribunal Constitucional hagi llançat un avís al Parlament per la seva comissió d'estudi del Procés Constituent, ha recalcat que en les feines d'aquesta comissió és "sorprenent veure com intenten portar l'activitat parlamentària fora de la llei" i ha acusat els independentistes d'estar "fora del carrer".





Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/112670/pp/disposat/cortesia/parlamentaria/perque/cdc/tingui/grup