divendres, 29 de juliol del 2016

El govern espanyol amenaça Forcadell i Puigdemont amb accions judicials



Sáenz de Santamaría ha explicat les accions que emprendrà el govern per anul·lar la votació del Parlament.






per Redacció 29/07/2016 
 
 
 
 
 
 
 
S.S.Santamaria

 


 
 
 
 
 
 



Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del govern espanyol, ha explicat aquest divendres, després del Consell de Ministres celebrat a la Moncloa, que el seu govern demanarà al Tribunal Constitucional que deixi sense efecte la votació realitzada pel Parlament de Catalunya dimarts passat i que obri un requeriment contra la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell.




"El govern demana al TC que declari nul·la la resolució 263/11 del 27 de juny. A continuació, demanem la seva suspensió immediata", ha informat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. En segon lloc, Sáenz de Santamaría ha advertit a Carme Forcadell, i al President de la
Generalitat, Carles Puigdemont, que "s'abstinguin de qualsevol mesura que inclompleixi les lleis del Tribunal Constitucional", amb l'amenaça de sancions.


 
 
"No estem davant un desafiament sino davant d'una vulneració de la Constitució.Això suposa col·locar en una institucio i els seus membres per sobre la voluntat democràtica del conjunt de la nació. Per això, el govern ha aprovat presentar un incident d'execució al qual sol·licitem aquesta sèrie de qüestions", ha expressat la vicepresidenta del govern espanyol.






Enllaç noticia :

 http://elmon.cat/noticia/167091/el-govern-espanyol-amenaca-forcadell-i-puigdemont-amb-accions-judicials