dijous, 21 de juliol del 2016

El CGPJ acorda el reingrés de De Alfonso com a jutge a l'Audiència de Barcelona



L'excap de l'Oficina Antifrau tenia reservada una plaça a l'estament judicial, on es trobava en situació de serveis especials.






EFE Barcelona




El CGPJ acorda el reingrés de De Alfonso com a jutge a l'Audiència de Barcelona / CÈLIA ATSET





El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat aquest dijous el  reingrés com a magistrat de l'Audiència de Barcelona de l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso.

Ho va demanar després de  ser cessat d'aquest càrrec pel Parlament arran de la divulgació de les seves converses amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, en què se'ls escoltava maquinant sobre possibles casos de corrupció per torpedinar el procés sobiranista català.


De Alfonso tenia reservada plaça a l'Audiència de Barcelona, on es trobava en situació de serveis especials, de manera que
ara l'òrgan de govern dels jutges ha acordat el seu reingrés en aquesta plaça, en compliment de l'article 355 de la llei orgànica del poder judicial, que regula aquesta condició.


Segons aquest mateix precepte, De Alfonso ha d'incorporar-se a la seva plaça en la secció setena de l'Audiència de Barcelona dins dels vint dies hàbils següents al seu cessament com a director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, que va ser acordat pel ple del Parlament català el 29 de juny. Aquest termini, informa el Consell General del Poder Judicial en una nota, finalitza demà, divendres 22 de juliol.


El Parlament el va destituir en considerar que va cometre un " greu incompliment dels seus deures i obligacions", arran de les converses en les quals, segons la cambra catalana, es van dedicar a "fabricar" casos de corrupció per desprestigiar l'independentisme.





Enllaç noticia :