divendres, 3 de juny del 2016

Fiscalia exculpa Messi i conclou que el frau s'hauria comès «per decisió» del pare



FRAU FISCAL

No veu proves que expliquessin la trama al jugador "ni en més ni en menys grau" i demana un any i mig de presó per a Jorge Horacio Messi

L'Advocacia de l'Estat, però, mante´l'acusació

 

Messi: «No sabia res, em dedicava a jugar a futbol i confiava en el meu pare»






| 03/06/2016 a les 12:49h

La fiscal Raquel Amado ha exculpat aquest divendres en l'última sessió del judici el jugador del FC Barcelona Leo Messi i considera que el presumpte frau s'hauria comès "per decisió" del seu pare, Jorge Horacio Messi, al qual considera l'alter ego del futbolista en matèria econòmica.


"El frau s'executa perquè hi ha una decisió del seu pare", ha sostingut en la lectura dels seus informes finals la fiscal, que no responsabilitza penalment el futbolista i únicament acusa el pare del frau de 4,1 milions d'euros a l'Agència Tributària per ocultar els ingressos derivats de la gestió dels drets d'imatge del jugador en les declaracions d'IRPF del 2007, 2008 i 2009.


La Fiscalia demana un any i mig de presó per a Jorge Horacio Messi, mentre que l'Advocacia de l'Estat -l'única part del cas que veu responsabilitat al futbolista- sol·licita 22 mesos de presó tant per al pare com per al fill.


La representant del Ministeri Públic creu que el futbolista no pot ser declarat culpable del frau perquè "no hi ha cap evidència que ningú expliqués -el suposat frau- ni amb major ni amb menor detall".
Messi, al banc dels acusats. Foto: ACN



Assenyala únicament al pare del jugador, de qui ha dit que "no pot eludir la seva responsabilitat apuntant als assessors" del despatx d'advocats Juárez Veciana, que no estan acusats en la causa i només van declarar en el judici com a testimonis.


Els assessors


"Pot ser que aquí no estiguin tots els qui haurien d'estar, no ho discuteixo. Poden no estar tots, però dels que hi són, el senyor Jorge Messi no pot eludir la seva responsabilitat", ha dit la fiscal al·ludint de manera implícita als assessors fiscals.


Amado sosté que l'entramat de societats, primer a Belize i després a l'Uruguai, "garantia l'opacitat de les rendes" del jugador que arribaven a aquestes mercantils amb la finalitat que el jugador no tributés a Espanya pels drets d'imatge.


Messi i el seu pare estan acusats de tres delictes fiscals per presumptament defraudar a l'Agència Tributària espanyola 4,1 milions d'euros en ocultar els ingressos del jugador derivats dels seus drets d'imatge en les declaracions d'IRPF del 2007, 2008 i 2009.
Messi, a l'arribada a l'Audiència de Barcelona. Foto: ACN