dimecres, 15 de juny del 2016

El deute públic espanyol bat rècords i escala al 100,5% del conjunt del PIB



DEUTE PÚBLIC

L'administració central de l'Estat aglutina la major part de l'endeutament

 

La Comissió Europea ajorna fins al juliol decidir si sanciona Espanya pel dèficit











| 15/06/2016 a les 11:48h
 
 
 
El deute del conjunt de les administracions públiques va batre rècords en el primer trimestre, fins a 1,095 bilions d'euros, i va escalar fins al 100,5% del PIB, segons les dades facilitades avui pel Banc d'Espanya. La xifra posa de manifest que l'endeutament públic espanyol segueix creixent.


En concret, el deute públic es va incrementar un 2,14% respecte a l'últim trimestre del 2015, quan es va situar al 99,2% del PIB, mentre que respecte al primer trimestre del 2015 va registrar un augment del 4,1%.


Del total de l'endeutament públic, la major part (962.147 milions d'euros) correspon a l'administració central de l'Estat, mentre que les comunitats autònomes van registrar un deute de 264.174 milions d'euros. Per la seva part, el deute dels ajuntaments es va situar en 35.083 milions en el primer trimestre i el de la Seguretat Social, en 17.188 milions d'euros.


Per altra banda, la prima de risc ha arribat a assolir aquest dimecres els 161,60 punts, cosa que representa el diferencial més elevat dels bons espanyols respecte als alemanys des de mitjans del mes de febrer passat.


A més, la rendibilitat exigida al deute espanyol a deu anys en els mercats secundaris s'enfilava fins a l'1,613%, davant de l'1,566% del tancament d'aquest dimarts, fet que suposa el major interès des del passat 19 de maig.


L'increment de la prima de risc espanyola, que reflecteix la diferència entre la rendibilitat exigida al bund i el bo espanyol a deu anys, constata la caiguda de l'interès del bo alemany, que va arribar aquest dimarts a entrar per primera vegada en la història en terreny negatiu davant de la creixent incertesa pel referèndum al Regne Unit, la reunió de la Reserva Federal dels EUA i la situació a la Xina.
 


Enllaç noticia :