dilluns, 30 de maig del 2016

Junts pel Sí s'obre a modificar els pressupostos perquè veu marge per arribar a un acord amb la CUP



Marta Rovira evita parlar d'una pròrroga dels comptes i assegura que estudiaran les peticions de l'esquerra anticapitalista.





G.PRUNA Barcelona






Oriol Junqueras i Marta Rovira en una imatge d'arxiu / PERE VIRGILI




Comença una setmana contrarellotge per salvar la primera votació pressupostària. Aquest dilluns, la secretaria general d'ERC i portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, s'ha mostrat convençuda que hi ha marge per arribar a un acord que faci que la CUP retiri l' esmena a la totalitat als comptes. En una entrevista a TV3, Rovira s'ha negat repetidament a plantejar un escenari de pròrroga pressupostària i ha insistit que hi ha marge per a un acord i que el seu grup "no es tanca en banda" a modificar els comptes.

Rovira ha intentat treure ferro a la decisió de l'esquerra anticapitalista, que ha atribuït a un mecanisme de pressió davant el període de negociació: "Estem en una negociació, és normal que
tothom utilitzi tots els instruments", ha afirmat la dirigent republicana, que ha defensat que cal continuar dialogant i negociant per fer aquests pressupostos "més assumibles per a tothom".

Tanmateix, Rovira no ha volgut posicionar-se sobre les peticions concretes de la CUP -com ara desobeir l'objectiu de dèficit- i s'ha limitat a afirmar que el Govern estudiarà "totes les peticions que faci" l'esquerra anticapitalista i raonarà quines es poden acceptar i quines no. La portaveu de Junts pel Sí ha remarcat, però, que al Govern li agradaria evitar la pròrroga perquè "és preferible aprovar uns nous pressupostos" que permetin fer front a les necessitats dels catalans.

Rovira s'ha referit també a la possibilitat de pujar l'IRPF a les rendes més altes, i ha defensat que estudiar aquesta proposta és un mandat del Parlament. A més, ha argumentat que la rebaixa fiscal a les rendes mitjanes i altes beneficia també a les altes, pel que ha apuntat que "potser cal estudiar si s'ha de compensar amb els trams més alts" de l'impost.

Contra el monument de Tortosa
La secretària general d'ERC també ha parlat sobre la decisió dels tortosins de mantenir el monument franquista a la ciutat, una decisió que ha lamentat. Segons Rovira, els "vestigis i símbols franquistes es retiren i punt" per "dignitat democràtica".



Enllaç noticia :