dilluns, 25 d’abril del 2016

Una fundació de Felipe González i Cebrián, esquitxada pels 'papers de Panamà'

per Redacció 25 d' Abril 2016 a les 17.24 h

Tots dos van crear la fundació l'any 2004, i el despatx d'advocats de Panamà Mossack Fonseca va constituir paral·lelament una empresa a les Seychelles.




 


Felipe González i Mar García Vaquero   |   Europa Press






Nova tongada de noms relacionats amb els Papers de Panamà. Avui ha estat la Fundació Atman per al Diàleg entre Civilitzacions, impulsada l'abril de 2004 per l'expresident socialista Felipe González -la seva dona, Mar García Vaquero, ja ha aparegut als papers com a gestora d'un compte a Suïssa- i el president del Grupo Prisa, Juan Luis Cebrián.


El Confidencial i La Sexta destapen que aquesta fundació es va crear de la mà de Massoud Farshad Zandi, empresari d'origen iranià i vinculat a Cebrián. L'entitat va començar els seus
passos l'octubre d'aquell mateix any presidida per Zandi i amb la periodista i llavors dona de Cebrián, Teresa Aranda, com a vicepresidenta. En aquells inicis, també van estar pilotant la fundació l'empresari Javier Merino, ex parella de Mar Flores, i Joaquín Arespacochaga, fill d'un exalcalde de Madrid i detingut el 2013 per beneficiar-se d'unes subvencions per reindustrialitzar la badia de Cadis.




Paral·lelament a la constitució de la nova fundació, el despatx d'advocats de Panamà Mossack Fonseca va constituir una empresa a les Seychelles, de la qual tenia poders generals Teresa Aranda. La periodista ha negat a tots dos mitjans haver firmat mai cap poder i ha atribuït aquesta societat a l'entorn del seu exmarit. La Fundació Atman es va dissoldre només tres anys després, l'octubre del 2007, per falta de suport financer i logístic.



Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/04/una_fundacio_de_felipe_gonzalez_i_cebrian_esquitxada_papers_de_panama_162969.php