dimarts, 19 d’abril del 2016

Puigdemont manté el calendari de 18 mesos, avisant també que no en serà "presoner"

per Bernat Ferrer Palau de la Generalitat 19 d' Abril 2016 a les 14.06 h

Avisa que pot haver-hi "un suplement del calendari", i que això "no seria cap tragèdia".







El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aquest dimarts.   |   B.F.







El nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha superat els 100 dies de gràcia que es concedeixen a tot mandatari polític. I, en presentar el seu programa de govern de la legislatura (pdf), ha assegurat que preveu que s'apliqui en el marc del calendari fixat inicialment de 18 mesos, és a dir, el juny de l'any vinent. Tot amb tot, també ha avisat: "No serem presoneres de cap armadura en forma de calendari."
"Aquest és un pla de govern que té una expectativa temporal, que s'ha de poder aplicar en el termini que sempre hem dit", ha assegurat. Però Puigdemont vol defugir de la cotilla, avisant tant que pot
haver-hi "un suplement del calendari" i que això "no seria cap tragèdia", com exclamant: "Tant de bo que ho poguéssim amb menys temps!"

El cap de l'executiu català ha avisat també que "poden haver-hi factors que alterin aquest calendari", com és el cas de les eleccions espanyoles. Per motius com aquest, doncs, ha avisat que els terminis fixats inicialment poden ser movibles. "No serem presoners del calendari", ha alertat.

"Al Parlament hi ha una majoria absoluta independentista, i aquest és un govern independentista", ha deixat clar Puigdemont. "Si fos el cas que per reduir les llistes d'espera ens requerís un mecanisme que necessités dos mesos més, s'entendria que fos un govern que podria durar 20 mesos", ha exemplificat. "Estem en l'últim tram d'un procés que fa uns quants anys que dura", ha deixat clar. "Ens veiem en cor de córrer l'última milla en un període raonable, però [els 18 mesos] no són un mantra", ha recalcat.


Enllç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/04/puigdemont_mante_el_calendari_de_18_mesos_avisant_tambe_que_no_en_sera_presoner_162681.php