divendres, 15 d’abril de 2016

IB3 ja es torna a veure al Principat

Per: Redacció
15.04.2016  11:05

PAÍS

Es completa la reciprocitat amb TV3 que el govern del PP havia suprimit.

IB3 es podrà tornar a veure des d’avui al Principat gràcies a la reactivació de la reciprocitat amb les Illes Balears de les emissions compartides pels canals principals. Els espectadors de Catalunya podran veure la televisió balear pel canal IB3 Global, l’equivalent a TV3cat, a través del MUX1 de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que també inclou TV3, Super3/33, Esport3, 3/24 i les emissores de Catalunya Ràdio.

Els ciutadans de les Illes Balears veuen els canals catalans TV3.cat, el 3/24 i el canal Super3/33 des
del mes de desembre passat.

Qui tengui aparells que sintonitzin automàticament els nous canals de televisió no haurà de fer res especial per a veure IB3 Global. En cas contrari, el canal s’haurà de cercar de manera manual amb el comandament a distància.

La Generalitat de Catalunya i el Govern Balear van signar l’acord de reciprocitat de les emissions de les televisions públiques TV3 i IB3 el dia 22 de gener del 2009 amb l’objectiu de crear un espai comú de televisió en català. El dia 1 de novembre del 2012, però, IB3 es va deixar de veure a Catalunya.

Pel que fa a les Illes Balears, el dia 31 de març del 2015 s’hi van deixar d’emetre el 3/24 i el Super3/33 i només s’hi va mantenir TV3cat. Aquestes emissions es van recuperar al mes de desembre passat gràcies a la multiplexació estadística, un sistema que permet augmentar la qualitat del senyal i el nombre de canals de televisió.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/ib3-ja-es-torna-a-veure-al-principat/ 


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada