dimecres, 9 de març del 2016

Sánchez es nega a reunir-se amb Rajoy i no descarta Iglesias com a vicepresident

| 09/03/2016 a les 15:44h
 
GOVERN ESPANYOL
 

El líder del PSOE, que fins ara no veia viable que Podem ocupés la vicepresidència, recorda que ell "no s'ha tancat mai a governs de coalició"

Iglesias, sobre el pacte PSOE-C's: «No té sentit insistir en allò que no funciona»






Mariano Rajoy i Pedro Sánchez, en la seva darrera reunió | EFE

 
 
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha rebutjat aquest dimecres a celebrar una nova reunió amb el líder del PP, Mariano Rajoy, malgrat que aquest es va comprometre a trucar-lo i citar-lo a La Moncloa per negociar la gran coalició. En canvi, Sánchez –que s'ha mostrat convençut que esdevindrà president del govern espanyol- no ha descartat per primera vegada que Pablo Iglesias sigui vicepresident del seu executiu. També ha insistit que ell "no s'ha tancat mai a governs de coalició".

En declaracions a Las mañanas de Cuatro, Sánchez ha derivat els contactes entre el PSOE i el PP als equips negociadors de les dues formacions i ha destacat que els socialistes segueixen fidels a la seva proposta de govern "de canvi i progressista". En aquest marc ha insistit en la necessitat que el PSOE, C's i Podem es posin d'acord per fer possible un nou executiu espanyol que posi punt i final a les polítiques del govern de Mariano Rajoy i a la seva etapa a La Moncloa.

Aquest acord, segons ha dit, podria prendre forma després en un govern de coalició, perquè ell no es tanca "a cap formulació", i tampoc a la possibilitat que Iglesias sigui el seu vicepresident, malgrat que no li agraden "les formes" i el "xantatge" que ha percebut fins ara del líder de Podem.

Segons el secretari general del PSOE, Iglesias fins ara "ha perdut el temps" i ha d'abandonar la seva "zona de confort", que "sempre és el veto". "El que no té sentit és que el president del govern actual segueixi essent Rajoy", ha dit.
 
 
Enllaç noticia :