dijous, 31 de març del 2016

Montoro culpa sobretot Catalunya i el País Valencià de l’excés de dèficit

Dijous  31.03.2016  12:24

ECONOMIA

L'objectiu marcat per la Unió Europea era del 4,2% i ha quedat en un 5,16%.






El ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, en una imatge d'arxiu.




El ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, ha anunciat que l’estat aplicarà a Catalunya, al País Valencià, i a la resta d’autonomies que han incomplert l’objectiu de dèficit del 2015 la ‘regla de despesa’ de la Llei de Sostenibilitat de manera que no podrà augmentar el còmput total de les seves partides al 2016.

Una mesura que segons ha assegurat té com a objectiu ‘corregir’ les desviacions registrades entre les comunitats que han superat l’objectiu del 0,7% –totes a excepció de Canàries, Galícia i el País Basc- que han registrat un dèficit mitjà de l’1,66%.

‘No els demanarem que retallin, els direm que no gastin més i destinin aquests recursos als dèficits
que han acumulat i a finançar els serveis públics’, ha dit Montoro a una conferència de premsa on ha culpat les comunitats autònomes de la desviació registrada pel conjunt de les administracions espanyoles (5,16%), que ha superat en gairebé un punt l’objectiu del 4,2% marcat per Brussel·les. El dèficit del conjunt de les administracions de l’estat espanyol va arribar als 56.061 milions d’euros el 2015.

El dèficit registrat per l’administració de l’estat ascendeix al 2,68% (dues dècimes per sota l’objectiu que s’havia marcat, 2,9%), mentre que el de les comunitats autònomes se situa a l’1,66% (l’objectiu era del 0,7%) i el de la Seguretat Social va ser de l’1,26% (l’objectiu era el 0,6%). Per contra, els ajuntaments van registrar un superàvit del 0,44% (0%).

El ministeri apunta a la possibilitat de reduir aquesta xifra amb un augment de la recaptació d’impostos i amb la liquidació del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) que han rebut les autonomies.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/lestat-espanyol-tanca-el-2015-amb-mes-deficit-del-previst-i-en-culpa-les-autonomies/