dijous, 3 de març del 2016

La presidenta del PSOE d’Extremadura ha de dimitir per un delicte de corrupció

Última actualització Dijous, 3 de març de 2016 10:30 h

L’exalcaldessa de Càceres i dos dels seus regidors són condemnats per prevaricació en quedar provat que van assignar un contracte de més de 80.000 euros a dit.





Carmen Heras, presidenta del PSOE d’Extremadura i exalcaldessa de Càceres


Carmen Heras, presidenta del PSOE d’Extremadura i exalcaldessa de Càceres ha estat condemnada per prevaricació i inhabilitada per exercir cap càrrec públic durant vuit anys, juntament amb dos dels seus regidors, per adjudicar a dit un contracte de més de 80.000 euros a una empresa encarregada del festival Urban Screens celebrat el 2010 per donar suport a la candidatura de Càceres a Capital Europea de la Cultura en 2016.  

Obligada a dimitir 


La dimissió va tenir lloc el passat dimarts segons informa El Mundo i es va produir després de conèixer-se la sentència ja que els estatuts del PSOE  obliga als seus càrrecs a dimitir en cas de sentència per un cas dolós.

Més de 80.000 uros en un espectacle de llum i so 

La sentencia que recull la premsa extremenya, considera que queda provat que Carmen Heras  va signar una factura per l’import de  47.782 euros, mentre un dels regidors va signar dues factures de  11.994 euros i  l’altre regidor una de 9.600  a la mateixa empresa contractada a dit i per fer la mateixa feina: un espectacle de llums i so amb projecció de vídeos a les façanes d’alguns edificis a Càceres  pel que va percebre un total de 81.370 euros.

El cas conegut com a Urban Screens va ser portat a la Fiscalia pel govern municipal del PP quan va accedir a l’alcaldia el 2011 i es va trobar les quatre factures que contravenen la normativa que obliga a fer un concurs públic quan les factures sobrepassen els  18.000 euros.


Enllaç noticia :