divendres, 4 de març del 2016

Els 'herois' de la Guardia Civil que van rescatar expresos d'ETA resulten ser uns mentiders

Societat doble fletxa Última actualització Divendres, 4 de març de 2016 18:35 h

Van arribar a dir que els expresos van cridar: 'Viva la Guardia Civil'.





Guardia Civil


El dissabte passat hi va haver un fort temporal a Navarra. Per culpa de la neu, un parell d'autocars van quedar atrapats a la carretera de Beruete. Aquell fet hauria quedat, probablement, en una anècdota local si no fos pel fet que en un dels autocars hi viatjava un grup d'expressos d'ETA que havia quedat per a fer una trobada i menjar a una sidreria. En aquell moment va transcendir als mitjans que la Guardia Civil els havia rescatat, sense escatimar en elogis cap als agents per la seva tasca i per a rescatar, fins i tot, a expresos d'ETA. Els mateixos presos han mostrat el seu malestar per la barruera mentira dels agents.
 
Diverses de les persones van quedar atrapades dissabte passat en un temporal de neu a Beruete (Navarra).. Segons informa el diari Noticias de Navarra, la Guardia Civil no va rescatar als afectats sinó que va ser l'encarregat d'una de les sidreries del poble qui els va assistir en primera instància i qui va fer les gestions perquè un autobús anés a recollir i traslladar fins a Pamplona a les persones que allí es trobaven.
Els fets van succeir passades les vuit del vespre. Dos autobusos i un microbús tornaven des del poble muntanyós fins a la capital navarresa després d'haver passat el dia menjant en les sidreries de la zona quan un dels busos quedar impedit per continuar en sortir de la traçada i acabar a la cuneta, bloquejant a un dels altres vehicles. A l'autobús, a més d'anar els expresos d'ETA que van concertar una reunió a Beruete, viatjaven alumnes de l'Escola Oficial d'Idiomes i un grup que celebrava un aniversari. Tots van tornar a peu fins Beruete, on van ser atesos per l'amo de la sidreria.
'Viva la Guardia Civil'

En declaracions a la cadena Cope, un dels agents integrants del dispositiu de rescat que va assistir al lloc dels fets quan els afectats ja estaven caminant i tornat a peu, va explicar que només veure'ls aparèixer, un dels ex reclusos etarres va exclamar: "Viva la Guàrdia Civil!"
'Lo volveríamos a hacer'
El tinent coronel Barbero va explicar que ho tornarien a fer "una i mil vegades". "Per sort o per desgràcia, és una cosa habitual aquest tipus d'auxilis. No entenem de colors, ideologies, ni res. Relata el responsable de la Comandància de la Guàrdia Civil a Navarra,
Cabreig dels expresos i la seva gent
Noticias de Navarra assegura que els afectats van expressar "sorpresa" i "malestar" pel fet que Efe i Europa Press difonguessin que va ser la Guàrdia Civil qui es va encarregar de rescatar-los quan no va ser així.
Enllaç noticia :