divendres, 4 de març del 2016

Colau alliçona el Conseller Comín sobre privatitzacions però no les atura a Barcelona

Política doble fletxa Última actualització Divendres, 4 de març de 2016 15:35 h

El govern barceloní presenta un confús estudi sobre la privatització de la sanitat a la ciutat i tan sols la situa en un 10% del pressupost total.

 

 

 

© @acn


La comissionada per la salut, Gemma Tarafa ha presentat juntament amb l’alcaldessa un estudi per denunciar la privatització de la sanitat a Barcelona. Però l’estudi situa la privatització de la sanitat a la capital del país en tan sols un 10% del pressupost total. La comissionada ha dit
inicialment que l’estudi l’havien començat en una primera part “abans d’entrar a l’Ajuntament”, ésa dir, es referia, sorprenentment, a una tasca duta a terme per Barcelona en Comú. Minuts més tard i advertida discretament per l’alcaldessa ha rectificat i ha dit que l’estudi s’havia encarregat en dues parts, una primera a una unitat d’investigació de la Universitat Pompeu Fabra i una segona a una consultora privada un cop arribats a l’ajuntament.
Colau encarrega un estudi per denunciar la privatització de la sanitat a Barcelona a una empresa privada 

L’estudi  situa la privatització de la sanitat a Barcelona en només un 10% del total del pressupost, el
més curiós del cas és que aquest estudi, en la seva segona part, ha estat encarregat a una consultora privada, Epirus,SL (directe!cat no ha pogut esbrinar  l'import de l’adjudicació, pendents de resposta per part de l’ajuntament). Sorprèn que per denunciar l’excessiva privatització es contracti a una empresa privada.
Colau adverteix al conseller Comín i prepara el terreny per la negociació a dins del Consorci Sanitari de Barcelona
Segons aquest estudi tan sols el 10% del pressupost públic d'assistència sanitària, uns 200 MEUR, es contracta a societats mercantils de propietat privada. Amb aquestes dades, Colau ha censurat el procés de privatització en un context de retallades i ha apostat per reforçar la presència pública en el sector sanitari. El govern Colau critica el 10% de la privatització de la sanitat a Barcelona però el seu govern segueix privatitzant multitud de serveis. Durant aquests mesos de govern Colau, la privatització de serveis per part de l’Ajuntament ha estat un constant. I no parlem de serveis complicats, parlem de cedir la gestió dels mitjans de comunicació o les campanyes mediàtiques a grans empreses, algunes d’elles multinacionals, cas de l’externalització denunciada pels sindicats de Barcelona Televisió o la gestió de les xarxes socials corporatives municipals a Mediapro.
Enllaç noticia :