divendres, 4 de març del 2016

El PP creu que al debat s'hi ha d'anar amb un acord ferm i no per obrir campanya

GOVERN ESPANYOL

Soraya Sáenz de Santamaría demana "respecte" per Rajoy i recorda que va guanyar les eleccions

Insisteix en la voluntat del Partit Popular de negociar amb el PSOE una gran coalició

Tot a punt per a una investidura fallida



| 04/03/2016 a les 15:13h


La vicepresidenta del govern espanyol, S.S.de Santamaría | La Moncloa



Soraya Sáenz de Santamaría creu que al debat d'investidura s'hi ha d'anar amb un acord ferm i no per obrir la campanya electoral. Així ho ha dit en la roda de premsa posterior al consell de ministres i quan falten poques hores perquè Pedro Sánchez se sotmeti a una nova votació.

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta espanyola també ha cridat a la reflexió de tots els partits per evitar que es repeteixin eleccions. En aquest sentit, ha volgut remarcar que va ser Mariano Rajoy qui va guanyar els comicis del 20-D i ha demanat "respecte" pel president en funcions.

Finalment, ha insistit en la voluntat del Partit Popular de negociar amb el PSOE una gran coalició. "Tots hem de fer un esforç per donar una solució feta als ciutadans", ha dit abans de reiterar que la seva formació explorarà l'única possibilitat "lògica" i que "suma".

Una investidura fallida 


Aquesta tarda, el Congrés espanyol es tornarà a reunir per celebrar la segona votació de la investidura del candidat Pedro Sánchez, que va ser rebutjat per la cambra dimecres passat. Ara només li cal una majoria simple, és a dir, més vots favorables que no pas negatius. Però tot indica que el secretari general del PSOE toparà altre cop amb la realitat d’una majoria contrària. El debat –en aquest cas molt més ràpid- començarà a les 18.30 i està previst que al cap d'una hora aproximadament se celebri la votació pròpiament dita.

Ningú dóna per probable la investidura. I, en canvi, no es pot dir que no hagi passat res en aquestes 48 hores. La pressió sobre Podem ha estat constant. Les declaracions de l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, dient que seria “bonic” un suport al candidat per a la investidura van generar hores de confusió, aprofitades per l’entorn socialista en favor de Sánchez, però que l’alcaldessa després va aclarir, dient que ella preferia un govern d’esquerres entre el PSOE i Podem. Carmena també s’havia mostrat en favor d’un to de no-confrontació, una manera suau de deslligar-se potser de l’estil Iglesias.


Enllaç noticia :