dilluns, 14 de març del 2016

Centenars de refugiats intenten abandonar l'infern d'Idomeni

| 14/03/2016 a les 17:00h

REFUGIATS

Es calcula que unes 2.000 persones han aconseguit deixar Grècia després de dies bloquejats al camp fronterer

Per poder arribar a Macedònia han hagut de creuar un riu

Almenys tres refugiats han mort ofegats

Una catalana, detinguda en la marxa dels refugiats per entrar a Macedònia.






Refugiats creuant un riu entre Grècia i Macedònia | EFE



Els refugiats bloquejats a Idomeni han dit prou. Centenars de persones, bàsicament sirians, afganesos i iraquians, han decidit abandonar el camp i intentar creuar la frontera entre Grècia i Macedònia com puguin. Es calcula que unes 2.000 persones han pogut entrar a l'exrepública iugoslava però, com a mínim tres, han mort ofegats en un riu que separa els dos països. La policia i l'exèrcit macedoni han intervingut i caldrà veure el futur dels refugiats en aquest país. A més, han detingut una cinquantena de periodistes i voluntaris, entre els quals una jove catalana.

Feia dies que quasi 15.000 persones estaven al camp de refugiats d'Idomeni en unes condicions cada vegada pitjors. Les fortes pluges havien omplert la zona de fang i aigua. També la presència de

malalties entre els concentrats començava a ser insostenible. Cal recordar que al país hel·lè hi ha més de 40.000 persones atrapades arran del tancament de fronteres.

Aquest matí, després de dies amb totes les fronteres dels Balcans tancades, centenars de refugiats han marxat del camp per intentar entrar a Macedònia per zones no controlades per la policia. Es calcula que unes 2.000 persones han aconseguit entrar-hi després de caminar diverses hores i trobar un pas sense tanques.
 
 
Centenars de refugiats han marxat aquest matí del camp d'Idomeni. Foto: EFE


Tanmateix, i segons informa Metges sense Fronteres, almenys dos homes i una dona han mort ofegats intentant creuar el riu Suva Reka, prop de la ciutat macedònia fronterera de Gevgelija. El balanç es completa amb tres persones hospitalitzades i 19 més traslladades a un centre d'acollida. La policia grega, que s'ha trobat la marxa de refugiats, no ha pogut aturar-la, segons expliquen diverses fonts presencials. El hashtag #marchofhope segueix la marxa de refugiats des del camp d'Idomeni cap a Macedònia.







Enllaç noticia :