dimarts, 8 de març del 2016

Als espanyols se'ls en fot la independència de Catalunya segons el CIS

Última actualització Dimarts, 8 de març de 2016 13:40 h

Un nou informe del CIS diu que el procés només preocupa al 1,4% dels espanyols.

 







Nou baròmetre del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) sobre les principals preocupacions dels espanyols. L'estudi, fet públic aquest dimarts, revela que, per la ciutadania de l'estat, la independència de Catalunya preocupa molt poc, per no dir gens, ja que només suposa un 1,4% de mencions en els qüestionaris. En primer lloc, la corrupció.

Què preocupa als espanyols?
L'atur segueix encapçalant la llista de les preocupacions dels espanyols. Lògicament, i si no fos així seria un escàndol, la posició número 2 del rànquing de preocupacions dels enquestats és la corrupció. De fet, aquest neguit ha experimentat un nou repunt respecte al passat mes de febrer, després de l'esclat del 'cas Taula' a l'Ajuntament de València, i continua com a segon problema segons el baròmetre del CIS, corresponent al mes passat.
Què no els preocupa?

L'estudi, fet públic aquest dimarts, també revela que la falta de govern a l'Estat espanyol com a conseqüència de la incapacitat dels partits per segellar un acord d'investidura preocupa els espanyols tan poc com la independència de Catalunya, ja que tots dos assumptes figuren amb un 1,4% de mencions en els qüestionaris.
El sondeig es va realitzar entre els dies 1 i 11 de febrer, just després que el Rei encarregués a Pere Sánchez que intentés formar govern i en els dies en què el líder del PSOE va iniciar els contactes per a això.


Enllaç noticia :