dilluns, 29 de febrer del 2016

Patxi López anuncia la segona votació del debat d’investidura per divendres

Última actualització Dilluns, 29 de febrer de 2016 17:40 h

POLÍTICA

El debat es produirà el dia abans de la gran festa de rebuda a Arnaldo Otegi

El mal pas dels presidenciables espanyol discorre contra rellotge a dues grans circumstàncies que poden canviar l’esdevenir d’aquest Estat tacat per la corrupció sistèmica i la incertesa creixent del desgovern: el procés català i ara l’excarceració d’Arnaldo Otegi que coincidirà demà amb la primera sessió de debat d’investidura, i divendres amb el dia abans de la benvinguda popular al dirigent basc al Velòdrom d’Anoeta, un acte que es preveu multitudinari.





Patxi López, president del Congrés espanyol anuncia la data de la segona votació




El president del Congrés, Patxi López, ha anunciat justament fa uns minuts que la segona votació del debat d’investidura de Pedro Sánchez se celebrarà complint estrictament amb la Constitució: 48 hores després de la primera.

Així si demà a les quatre té la paraula el candidat Sánchez, i dimecres es produeix la votació, divendres se celebrarà la segona on el candidat del PSOE només necessitaria la majoria simple per ser proclamat president d’Espanya, la qual cosa segueix tenint igualment complicada.


Aquesta circumstància coincideix amb el temps amb l’excarceració d’Arnaldo Otegi, el dirigent basc que ha estat clau per a la fi del terrorisme d’ETA, i que va ser empresonat per por a què la via política guanyés adeptes.

L’esquerra abertzale ha guanyat igualment aquests adeptes des del moment què s’ha empresonat Otegi i cada vegada més gent el compara amb Nelson Mandela, el dirigent sud-africà, que va estar dècades empresonat i que a la seva sortida va ser escollit president d’un govern valent que va acabar amb l’apartheid.

Dissabte 5 es preveu un gran acte al Velòdrom d’Anoeta de benvinguda a l’encara pres polític, que demà surt de la presó i que serà el gran protagonista d’un acte multitudinari que el PP ha intentat impugnar, també per por.



Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/481613/patxi-lopez-anuncia-la-segona-votacio-del-debat-dinvestidura-per-divendres