dilluns, 15 de febrer del 2016

En Comú Podem proposa que als documents d’identitat s’indiqui la nació de cada ciutadà

Per: ACN

Dilluns  15.02.2016  18:51

PAÍS

Domènech diu al PSOE que els seus vots són 'fonamentals' perquè Pedro Sánchez sigui president.













El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha dit avui que el seu partit proposa de fer visible la nacionalitat de cada ciutadà als documents d’identitat: ‘Plantegem que al passaport, al DNI i a tot allò que representa simbòlicament la pertinença a l’estat hi hagi també reconeguda la pertinença nacional.’ Ha dit que un dels punts que Podem havia inclòs en el document que negociarà amb el PSOE és ‘la promoció d’elements simbòlics que facilitin el reconeixement de la plurinacionalitat de l’estat en documents oficials’.

Si la proposta reeixís, l’encarregat de gestionar-la seria el Ministeri de la Plurinacionalitat, amb l’objectiu de reconèixer que a l’estat espanyol conviuen diverses nacions.

Reunions amb ERC i Democràcia i Llibertat


En Comú Podem es tornarà a reunir aviat amb ERC i Democràcia i Llibertat per explorar un suport ‘actiu o passiu’ a la investidura de Pedro Sánchez si finalment el PSOE i Podem arriben a un acord de govern.

El referèndum d’independència és una de les propostes ‘imprescindibles’ del document que Podem ha presentat avui, a més del Ministeri de la Plurinacionalitat i el blindatge dels drets socials.

Les primeres reaccions del PSOE no han estat pas gens positives. Tanmateix, Domènech confia que les negociacions amb els socialistes avancin; segons ell, els vots de Podem són ‘fonamentals’ si Pedro Sánchez vol ser president del govern espanyol i encapçalar un govern de canvi.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/en-comu-podem-buscara-el-suport-actiu-o-passiu-derc-i-democracia-i-llibertat/