divendres, 26 de febrer del 2016

El ple de Girona tomba la proposta de cartipàs de govern i l’augment del sou de Ballesta

Dijous  25.02.2016  17:57

PAÍS

Ciutadans s'ha despenjat de l'acord amb CiU i PP a última hora · CUP i ERC, els més crítics amb l'actuació del nou batlle.












El ple de l’Ajuntament de Girona ha tombat la proposta de cartipàs municipal i de l’augment de sou del batlle, Albert Ballesta, amb els vots en contra d’ERC, CUP i PSC (amb quatre regidors cadascun).

El grup del govern, CiU, ha votat a favor dels canvis. PP i Ciutadans, amb un i dos regidors respectivament, s’han abstingut en la qüestió de l’increment del sou de Ballesta. Els populars han votat a favor del nou cartipàs i Ciutadans hi han votat en contra.


L’increment de sou de Ballesta es deu al fet que l’anterior batlle, Carles Puigdemont, tan sols cobrava els complements perquè ja rebia un sou com a diputat del parlament. Ballesta, que no cobra cap altre sou públic, volia cobrar ara com qualsevol altre regidor del govern amb dedicació exclusiva. Com que la proposta no s’ha aprovat, Ballesta cobrarà els complements i prou, que segons fonts municipals són d’uns vint mil euros anuals.

El ple ha estat precedit per la polèmica després que CiU hagués anunciat un acord amb Ciutadans i PP per a l’aprovació del cartipàs. ERC i la CUP han estat els grups més crítics amb aquest pacte perquè implicava una aliança del nou batlle —que va substituir Carles Puigdemont quan aquest va esdevenir president de la Generalitat— amb les formacions més unionistes.

Poques hores abans del ple, Ciutadans s’ha despenjat de l’acord perquè considerava que unes declaracions del portaveu de Convergència traïen el sentit del seu pacte en ratificar el compromís del grup municipal i de l’ajuntament amb el procés cap a la independència.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-ple-de-girona-tomba-la-proposta-de-cartipas-de-govern-i-laugment-del-sou-de-ballesta/