dimarts, 9 de febrer del 2016

El Govern adverteix Endavant que l'acord és amb la CUP i no amb un «corrent»


, Palau de la Generalitat | 09/02/2016 a les 14:35h
PRESSUPOSTOS

Neus Munté assegura que hi ha la "prioritat" de pactar els pressupostos amb la formació de l'esquerra independentista i la "voluntat" que comptin "amb el màxim de suports possibles"

​Endavant demana a la CUP una «revisió crítica» de l'acord d'investidura





La portaveu del Govern, Neus Munté, abans d'iniciar la roda de premsa Foto: Pere Gendrau

Al consell executiu i, per tant, a Junts pel Sí, no ha agradat gens el comunicat que va difondre aquest dilluns Endavant-OSAN, en què es mostraven crítics amb l'acord que va permetre investir Carles Puigdemont i conformar el Govern. Això és el que s'extreu de la resposta que ha donat la portaveu, Neus Munté, quan se li ha preguntat per aquesta qüestió durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu. "El que existeix és un acord polític entre Junts pel Sí i la CUP, no amb un corrent", ha resumit Munté.


Un dels elements que expliquen aquest malestar és que, tal com ha explicat Munté, ningú de la CUP no els ha fet arribar aquestes crítiques a l'acord i si en tenen coneixement és mitjançant un comunicat. Sigui com sigui, segons la portaveu del Govern, "l'acord i el seu contingut és molt clar i s'està complint". 
En aquest sentit, ha expressat la "prioritat" d'arribar a un acord amb la CUP per tal d'aprovar els pressupostos d'enguany però també la "voluntat" per part de Junts pel Sí que comptin "amb el màxim de suports possibles".

On també hi ha una voluntat d'ampliar consensos és en altres matèries com ara "el centre recreatiu i de negocis anomenat Barcelona World", en paraules de la consellera de Presidència. "Això passa per aquesta voluntat que hi ha dins de Junts pel Sí d'eixamplar aquest consens social, polític i amb el territori", ha afegit Munté. 
Sobre aquest projecte, la portaveu ha concretat que el Pla director urbanístic que l'afecta està "aprovat de forma provisional i no definitiva". 
Enllaç noticia :