dimecres, 24 de febrer del 2016

Condemnats a només 6 i 8 mesos de presó els ultres que van assaltar la Blanquerna

| 24/02/2016 a les 10:44h
FEIXISME

Dels quinze encausats un ha quedat absolt

La Fiscalia demanava penes entre 2 i 5 anys de presó mentre que la Generalitat ho pujava fins a quasi 17 anys

L'Audiència Provincial de Madrid considera que els assaltants no coneixien les autoritats agredides i, per tant, descarta el delicte d'atemptat a l'autoritat

Sánchez Llibre va témer «una carnisseria» en l'assalt ultra a la Blanquerna

 

 

 

 

 

 

 El judici per l'assalt al Centre Cultural Blanquerna s'ha tancat amb penes mínimes. 14 dels 15 ultres jutjats han estat condemnats a penes de 6 a 8 mesos de presó, segons avança El Español. Cal recordar que la Fiscalia demanava penes entre 2 i 5 anys de presó mentre que la Generalitat ho pujava fins a quasi 16 o 17 anys, per algun dels encausats pertanyents als partits ultradretans Democracia Nacional, Alianza Nacional i Falange.

Els fets es remunten l'11 de setembre del 2013 quan un grup d'ultres –alguns amb el rostre tapat- van irrompre a l'acte oficial de la Diada a la seu del Govern a Madrid, es van encarar als assistents i van agredir a un càmera i al diputat de CiU Josep Sánchez Llibre abans de tirar gas pebre a la sala i marxar.

L'Audiència Provincial de Madrid ha resolt imposant penes molt menors a 14 dels 15 acusats perquè
només aprecia delictes de danys, desordres públics i una falta de lesions. En canvi, descarta l'atemptat contra l'autoritat. Per bé que a la Blanquerna hi havia el diputat de CiU Josep Maria Sánchez Llibre i el delegat de la Generalitat a Madrid, Josep Maria Bosch, el jutge conclou que els ultres ni tan sols els coneixien.

Josep Sánchez-Llibre va pensar "que es produiria una carnisseria"

El fiscal demanava penes de dos anys de presó i 22 mesos de multa per a tretze dels processats i quatre i cinc anys per a dos més. Atribuïa a tots els imputats delictes de desordres públics amb agreujant per motius ideològics. A dos, els sumava els delictes d'atemptat per les agressions a Sánchez Llibre i a un càmera de TV3, que va necessitar intervenció mèdica, així com agressió al que aleshores era delegat del Govern a Madrid, Josep María Bosch. Les defenses demanava lliure absolució dels 15 acusats i qualificaven les peticions de presó de "desproporcionades".

Durant el judici l'aleshores diputat de CiU Josep Sánchez-Llibre va explicar que va rebre dues empentes "violentes" que el van fer caure a terra, i que en aquell moment va pensar "que es produiria una carnisseria".