dijous, 14 de gener del 2016

Artur Mas renuncia a l'acta de diputat

| 13/01/2016 a les 18:58h
PARLAMENT DE CATALUNYA
 

Dissabte passat, en anunciar que feia un pas al costat, no va aclarir si continuaria com a parlamentari

L'expresident perdrà la condició d'aforat en el judici del 9-N

PERFIL Artur Mas, un polític que ha reescrit el seu personatge diverses vegades.





Artur Mas, després del ple d'investidura del seu successor | Martí Albesa

 
Artur Mas ha formalitzat la renúncia a l'acta de diputat, segons ha anunciat el Govern a Twitter. Dissabte passat, en anunciar que feia un pas al costat per desbloquejar la investidura, no va aclarir si continuaria com a parlamentari. Amb la seva marxa, un diputat de Junts pel Sí haurà de prendre l'acta de diputat i aquest podria ser Fabián Mohedano (Barcelona, 1975), el número 33 de la llista a la demarcació de Barcelona –el primer en quedar fora de la cambra catalana-.  
 
 
 






Artur Mas va ser diputat de CiU entre el 1995 i el 2015 mentre que en els darrers mesos ho ha estat de Junts pel Sí. Tan bon punt va entrar al Parlament es va convertir en conseller de Política Territorial i Obres Públiques i del 1997 al 2011 d'Economia i Finances. Finalment, entre el 2001 i el 2003, va ser conseller en cap.

La renúncia com a diputat farà perdre la condició d'aforat, un fet que s'ha comentat molt els darrers dies ja que Artur Mas està imputat per l'organització de la consulta del 9-N. Tanmateix, el judici continuarà al TSJC ja que Irene Rigau sí que continua com a diputada i, per tant, és aforada. Ara el seu principal objectiu és dedicar-se a la refundació de CDC.
 
 
Enllaç noticia :