dimarts, 29 de desembre del 2015

Mariano Rajoy: «Qualsevol govern amb el suport de la CUP és un desastre»

| 29/12/2015 a les 13:44h
 

El president espanyol en funcions manté la voluntat de formar un govern d'“àmplia majoria” i assegura que la seva possible renúncia “ni s'ha plantejat”

No té intenció de fer cap contacte amb els nacionalistes catalans "perquè volen trencar l'Estat".





Mariano Rajoy, després del consell de ministres | Europa Press

Mariano Rajoy, just després del darrer consell de ministres de l'any, ha qualificat de “desastre” qualsevol acord de govern amb “el suport de la CUP”. En aquest sentit ha titllat el “que està passant a Catalunya” de “lamentable espectacle”. De fet, ha assegurat que davant de l'actual situació és millor que es tornin a convocar eleccions tot recordant que dirigents de Convergència –en referència a Carles Campuzano- també ho prefereixen.

Respecte a la política estatal Rajoy s'ha mantingut ferm en la voluntat de formar govern “d'àmplia majoria”. “La voluntat dels espanyols el 20-D va ser clara”, ha assenyalat el president espanyol en funcions que ha assegurat que la seva possible renúncia –per afavorir una entesa amb altres partits- “ni s'ha plantejat”.

Rajoy no s'ha mullat massa si opta per una “gran coalició”, amb el suport del PSOE i de C's. En aquest sentit ha respost a les preguntes dels periodistes assegurant que “la seva intenció és presentar-se al debat d'investidura i després ja veurem els esdeveniment que es produeixen”. Això sí, ha assenyalat que intentar constituir un executiu amb “múltiples partits d'esquerra” –en referència al PSOE, Podem, IU i formacions sobiranistes- “no és el millor per als espanyols”.

Cap contacte amb els sobiranistes catalans

L'aritmètica sorgida del 20-D ha fet que els partits nacionalistes i sobiranistes puguin tenir un cert paper al nou Congrés espanyol. Rajoy ha explicat que ha parlat amb Urkullu, del PNB, però que no té cap intenció de fer-ho ni amb Democràcia i Llibertat ni amb ERC ja que són formacions que “volen trencar l'Estat”.


Enllaç noticia :