dimecres, 18 de novembre del 2015

La Generalitat ha anunciat que doblarà els controls antiterroristes






Controls policials per les carreteres de Catalunya. Font: Twitter @mossoscat


Amb motiu de la intensificació de les amenaces terroristes d’aquests dies, el Govern de la Generalitat va anunciar ahir que doblarà els controls antiterroristes a les vies de comunicació. Segons va explicar el conseller d’Interior, Jordi Jané, ara mateix Catalunya està en el nivell de màxima alerta de 4 sobre 5, és a dir, actitud de màxima vigilància i prevenció per part dels Mossos d’Esquadra que, ja des del mes de gener, tenen activat el Pla Operatiu Especial Antiterrorista.


En particular, segons aquest Pla, el cos autonòmic analitza i valora constantment el grau d’amenaça terrorista, intenta detectar la radicalització islamista, procura identificar els llocs susceptibles d’atacs terroristes i dissenya operatius específics d’actuació policial.

Hi ha 5 operatius ordinaris –col·lectius potencials de risc, llocs d’afluència massiva, infraestructures de transport, estructures estratègiques o crítiques i centres i organismes oficials– i 2 extraordinaris que consisteixen en el control de les vies de comunicació i en la detenció dels autors dels atemptats.

Ara mateix, segons va explicar Jané, són vigents els 5 ordinaris i el primer dels extraordinaris, és a dir, el control de les vies de comunicació per detectar possibles moviments.


Enllaç noticia :

http://catalunyalliure.cat/2015/11/la-generalitat-ha-anunciat-que-doblara-els-controls-antiterroristes/