dimarts, 24 de novembre del 2015

CDC desapareixerà amb mitja dotzena de casos de corrupció oberts

23-11-2015 a les 19:42h.

La justícia investiga si la formació s’ha finançat amb comissions il·legals.

 




Reunió Comitè Executiu Nacional de Convergència


Convergència vol desaparèixer i començar de zero mentre la justícia està investigant mitja dotzena de casos de presumpta corrupció en curs.

1. Cas Petrum  (també conegut com el cas del 3%)
La justícia investiga si la constructora “Teyco” (controlada pels Sumarroca - fundadors de CDC-) pagava comissions a Convergència a canvi de que la formació els concedís obra pública.

Per aquest cas ha estat detingut i imputat l’actual tresorer del partit, Andreu Viloca. Està acusat dels delictes de prevaricació, suborn, finançament il·legal de partits polítics, alteració de concursos públics, falsedat i blanqueig de capitals. Viloca ha tornat a treballar a CDC després que el propi partit hagi dipositat 250.000€ al jutjat perquè el tresorer pogues sortir de la presó.


Pel cas Petrum també estan imputats, entre d’altres, l’extresorer de CDC, Daniel Osácar, i el màxim dirigent d’Infraestructures de la Generalitat, Josep Antoni Rosell. El cas Petrum va començar amb la denúncia d’una regidora d’ERC a Torredembarra.


2. Cas Pujol
La justícia investiga els dipòsits que la família Pujol te o ha tingut a paradisos fiscals. S’investiga l’origen d’aquests diners i si formen part de comissions que els Pujol han anat acumulant a canvi d’atorgar treballs a Catalunya.

L’expresident de la Generalitat va reconèixer que la família ha tingut diners a l’exterior i que formen part d’una deixa que el seu pare li va fer. La germana de l’expresident desconeixia l’existència de la deixa i de fet Pujol encara no ha presentat cap document que certifiqui la seva versió.

Pel cas Pujol estan imputats tots els fills de Jordi Pujol, la seva dóna Marta Ferrussola, i el propi expresident de la Generalitat.


3. Cas Palau de la Música
Està pendent de judici. La justícia investiga si Ferrovial, a través de Fèlix Millet, va pagar comissions a CDC a canvi d’obra pública. També s’investiga si aquestes comissions les van cobrar mitjançant la fundació de CDC Catdem

4. Cas ITV
L’únic fill de Jordi Pujol que es va dedicar activament a la política, Oriol Pujol, està acusat de cobrar comissions il·lícites d’empresaris del sector de les ITVs a canvi d’afavorir els seus interessos a través del grup parlamentari que ell dirigia.

5. Cas Pretòria
Està pendent de judici. S’acusa a dos exalts càrrecs de CDC, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, de cobrar presumptes comissions per atorgar operacions urbanístiques a diversos ajuntaments. Entre aquests ajuntament hi ha el de Santa Coloma de Gramenet quan era dirigit per el socialista Bartumeu Muñoz-

6. Cas Innova
La justícia està investigant si un grup d’empreses municipals de Reus van pressionar a treballadors de l’Hospital Sant Joan de Déu perquè compressin les pròtesis a l’empresa Traiber. Aquests pròtesis van resultar defectuoses.

L’exprimer tinent d’alcalde i exdiputada de CDC al Congrès, Teresa Gomis, va ser detinguda per aquest cas.

7. Cas Lloret
El Cas Lloret ha rebut sentència fa pocs dies. El TSJC ha condemnat a l’exalcalde Lloret (i exdiputat de CDC) Xavier Crespo a nou anys d’inhabilitació per acceptar regals d’un presumpte mafiós rus a canvi d’afavorir els seus interessos urbanístics quan dirigia l’Ajuntament.

Un cop coneguda la condemna, Crespo es va donar de baixa de CDC.


Enllaç noticia :