divendres, 9 d’octubre del 2015

Romeva comparteix ‘pràcticament tot’ el full de ruta de la CUP cap a la república

Divendres  9.10.2015  09:49

PAÍS

Demana d'acordar 'el què, el com i el quan' i deixar per a després 'el qui'.



Junts pel Sí comparteix amb la CUP la determinació de començar de fer una declaració ‘d’inici d’un procés incontestable cap a la república catalana’, segons que ha declarat avui Raül Romeva en una entrevista a RAC1. A la la conferència d’ahir la CUP va demanar que hi hagués una ruptura clara envers la legislació espanyola i que es desobeïssin les decisions del Tribunal Constitucional espanyol abans de la investidura del nou president. ‘La desobediència es pot dir o es pot fer. No dir-ho no vol dir que no es faci’, ha dit Romeva, que ha deixat clar que el parlament que començarà havia de ser de transició i posar fi al període autonòmic.


‘Estem abocats a no poder respectar determinats dictàmens judicials; per exemple, no es compleix el dèficit perquè és impossible. Vull dir que l’acord en què treballem és que cal fer una declaració molt clara i amb gestos molt clars sobre quines són les mesures que marquin la irreversibilitat del procés’, ha dit Romeva.





Sobre la qüestió de la presidència, Romeva ha reiterat que el candidat de Junts pel Sí era Artur Mas, però ha evitat de presentar-ho com una línia vermella innegociable. De fet, tant els representants de Junts pel Sí com els de la CUP coincideixen a dir que ara cal posar-se d’acord en la manera de fer aquesta ruptura i en el calendari per a dur-la a terme, per a avançar cap a la proclamació de la república catalana. La negociació sobre les persones –el qui– vindrà més endavant.

‘En el què, el com i el quan estem absolutament d’acord. És fonamental. Davant la magnitud del projecte és important el qui, però no parlem mai d’una sola persona. La qüestió no és un nom. No tinc cap dubte que la qüestió del president és resoldrà, que trobarem una fórmula’, ha dit. I encara: ‘Fem una lectura del moment compartida amb la CUP: irreversibilitat i responsabilitat’.

Romeva, que també s’encarrega de coordinar les negociacions, ha assegurat que anaven ‘molt bé’ i que ‘hi ha molt espai per recórrer i molt marge per a l’acord’, però ha demanat de no tenir pressa perquè ‘la bona cuina és la cuina que es fa de manera lenta, amorosida, acurada’.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/romeva-comparteix-el-full-de-ruta-de-la-cup-cap-a-la-republica/